کشف ۲۵۰۰ مشاور املاک غیرمجاز در تهران
تاکنون با راهاندازی گشت مشترک ساماندهی مشاوران املاک فقط در پایتخت ۲ هزار و ۵۰۰ بنگاه غیرمجاز کشف و پلمب شد.
طی سالهای گذشته رشد قارچگونه و بیضابطه مشاوران املاک در سرتاسر کشور به آشفته بازار مسکن دامن زد، براین اساس، در دولت سیزدهم با توجه به شناختی که از جامعه مشاوران غیرمجاز حاصل شد، کشف این بنگاهها با همکاری وزارت راه و شهرسازی، اتحادیه مشاوران املاک و سایر دستگاههای مربوطه یعنی تعزیرات و اماکن و فرمانداریها در دستور کار قرار گرفت.
موضوعی که تاکنون منجر به کشف ۲ هزار و ۵۰۰ مشاور و بنگاه املاک غیرمجاز در سطح تهران شده است، هرچند نائب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران معتقد است این رقم با مشاهدات واقعی در سطح تهران در تناقض است و آمار بنگاههای غیرمجاز باید بیشتر از این ارقام باشد.
از سوی دیگر داود بیگینژاد، نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفتوگویی با بیان اینکه افرادی که به صورت غیرمجاز یا در واحدهای غیرمجاز و بدون پروانه کسب به این فعالیت اشتغال دارند، با نپرداختن مالیات، حق و حقوق دولت را ضایع میکنند.
وی با بیان اینکه هزینه مالیات این افراد از جیب همکارانی که به صورت قانونی فعالیت میکنند پرداخت میشود، تصریح کرد: طبق طرح یاد شده و کشف و پلمب واحدهای غیرمجاز ادامه می یابد.
نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه ۹۹ درصد تخلفات مشاوران املاک توسط افراد فاقد مجوز انجام میشود و جامعه نیز نتوانسته تاکنون این مساله را تمیز دهد که همه کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند، دارای پروانه کسب نیستند، گفت: همه صحبت ما این است که افرادی که میخواهند در حوزه املاک به عنوان مشاور فعالیت کنند، باید چارچوب قانونی آن را رعایت کنند تا در صورت تخلف شناسایی شوند.
وی اظهار کرد: مطابق آمارها، دستکم ۲ هزار و ۷۰۰ واحد صنفی مشاور املاک بدون پروانه کسب در تهران فعالیت میکنند و بر این اساس، حداقل ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر در این شغل، بدون داشتن مجوز فعالند؛ این در حالی است که هزینههای اجتماعی، دادن مالیات و پاسخگویی به تخلفات از سوی اعضای مجوزدار انجام میشود.
نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: سالهاست افرادی که میخواهند در شغل مشاوران املاک به فعالیت بپردازند، باید شناسنامهای برای خود داشته باشند.
گفتنی است، نزدیکبه ۱۸۰ هزار بنگاه املاک مجاز در کشور فعالیت دارند که از این تعداد ۱۱ هزار بنگاه مربوط به شهر تهران است و طبق اعلام مسئولان، مهمترین تخلفی که منجر به پلمب واحدها میشود، نداشتن مجوز فعالیت صنفی و تخلفات در گرفتن کمیسیون و حق مشاور املاکی است.