عدم وجود ناظری واحد بر بانک‌ها

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با اشاره به موضوع مالکیت بانکی اظهار کرد: به دلیل موضوع مالکیت، مشخص نیست که نظارت بر بانک‌ها در اختیار چه کسی است.

کوروش پرویزیان، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی در اظهاراتی با اشاره به موضوع ناترازی بانک‌ها اظهار کرد: مولفه‌ها در حوزه بانک و بانکداری مشخص و روشن است و در واقع می توان گفت امروز که به ترازنامه بانک‌ها توجه می‌شود متاسفانه رفتار با بانک‌ها درست نبوده و بانک‌ها را به سمت ناترازی بیشتر هدایت کرده ایم.

وی در این راستا تصریح کرد: در اصل دولت به بانک‌ها این مجوز را داده است تا از بازار بانکی استفاده کرده و به خلق پول بپردازند، اما بانک‌ها نتوانستند در این حوزه آنگونه که باید فعالیت کنند.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی ادامه داد: از سوی دیگر دولتی کردن بانک‌ها حل موضوع را پیچیده‌تر خواهد کرد.

وی گفت: در واقع نگاه خیریه‌ای به بانک ها سبب ایجاد زمینه هایی شده است و با توجه به اینکه دولت ها در طول سال‌ها با کسری روبرو بوده و براساس قول و قرارها به مردم، مخارج بیشتری برای بانک ها و سیستم بانکی ایجاد کرده اند، امروز قدرت اعتبار دهی بانک‌ها را کاهش داده و کسب و کار بانکی را تضعیف کرده‌ایم و از سوی دیگر برخی از بانک‌های ناتراز را در بانک‌های دیگر ادغام می‌کنیم.

پرویزیان ادامه داد: در حال حاضر به بخش خصوصی اجازه داده نمی‌شود که در این حوزه فعالیت داشته باشد تا آن چرخه موثر و مفید در بازار خصوصی بانکداری مشاهده شود.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی با اشاره به موضوع مالکیت بانکی نیز اظهار کرد: متاسفانه به دلیل موضوع مالکیت، امروز مشخص نیست که نظارت بر بانک‌ها در اختیار چه کسی است و در تصمیم گیری اختیار از بانک مرکزی گرفته شده و عدم اعتبار مسولیت در حوزه نظارت شکل گرفته است. با این حال صرف مالکیت، مسئله کارآمدی را کاملا تبیین نمی‌کند.

وی همچنین گفت: بانک مرکزی سال‌ها درگیر موسسات بانکی غیر مجاز بود که تجربه آن برای بانک مرکزی یک تجربه بسیار مفید شد و در این حوزه نظارت بانک مرکزی، موفق شد اما با این حال امروز موسساتی وجود دارد که تحت نظارت بانک مرکزی نیست و باید نظارت بانک مرکزی در این حوزه صورت بگیرد.

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود