کدام استان‌های کشور رکورددار تولید انار هستند؟/ صادرات ۳۶ هزار تن انار در سال 1402

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: استان های فارس، مرکزی، خراسان رضوی، یزد، سمنان، اصفهان، لرستان و قم به ترتیب جزو بزرگترین تولید کنندگان انار کشور محسوب می‌شوند.

زهرا جلیلی‌مقدم، مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی در گفتگویی پیرامون وضعیت تولید و صادرات انار در کشور اظهار کرد: ایران با بیش از ۸۰۰ ژنوتیپ انار، دارای غنی ترین ذخایر ژنتیکی جهان است و می توان گفت منبع و منشا تولید و پراکنش این محصول در سطح جهان به حساب می آید.

وی با بیان اینکه طی سال گذشته ایران با تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن انار در سطح ۹۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات، جایگاه سوم تولیدکنندگان جهان را به خود اختصاص داد، تصریح کرد: براین اساس میزان تولید انار در سال ۱۴۰۱ حدود یک میلیون و ۲۸۱ هزار تن در سطح ۹۶ هزار و ۶۳۶ هکتار بود.

جلیلی‌مقدم همچنین افزود: استان های فارس، مرکزی، خراسان رضوی، یزد، سمنان، اصفهان، لرستان و قم به ترتیب جزو بزرگترین تولید کنندگان انار کشور هستند.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: متوسط عملکرد تولید انار در هکتار ۱۳ تن و ۹۷۰ کیلوگرم است و استان‌ های مهم انارخیز ایران به ترتیب فارس با ۳۳ درصد، مرکزی ۱۰ درصد، یزد ۹ درصد، سمنان هشت درصد، خراسان رضوی هفت درصد، اصفهان پنج درصد، لرستان پنج درصد، خراسان جنوبی چهار درصد، قم سه درصد ، مازندران ۲ درصد و سایر استان‌ها ۱۴ درصد است.

وی ادامه داد: محصول انار در نیمه دوم سال تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می شود و از این رو با توجه به اینکه میزان تولید انار ایران بیش از نیاز مصرف داخلی است، سال گذشته ۳۶ هزار و ۹۴۸ تن انار به ارزش ۱۷ میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شد.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی در این راستا تصریح کرد: در حال حاضر ترکیه، مصر، هند و اسپانیا، بزرگترین صادرکنندگان انار در جهان محسوب می‌شوند و عراق، روسیه، چین، عربستان، آلمان، امارات، پاکستان، انگلستان و کره جنوبی، عمده واردکنندگان این محصول به شمار می‌روند.

جلیلی مقدم افزود: میزان صادرات انار در سال ۹۵ حدود ۱۱ هزار و ۹۶۵ تن به ارزش هفت میلیون و ۷۶۸ هزار دلار، سال ۹۶ حدود یک میلیون تن به ارزش یک میلیون و ۵۹۷ هزار دلار، سال ۹۷ حدود ۱۳ هزار و ۸۱۳ تن به ارزش ۱۰ میلیون و ۵۳۳ هزار دلار، سال ۹۸ حدود ۱۵ هزار تن به ارزش ۱۱ میلیون دلار، سال ۹۹ حدود ۱۱ هزار و ۹۱۷ تن به ارزش پنج میلیون دلار، سال ۱۴۰۰ حدود ۱۷ هزار و ۷۸۵ تن به ارزش ۷.۷ میلیون دلار و سال ۱۴۰۱ حدود ۲۱ هزار و ۲۸۵ تن به ارزش ۸.۵ میلیون دلار بوده است.

 

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود