رشد ۰.۶ درصدی تولید ۱۰ ماهه فولاد خام ایران نسبت به سال گذشته
تولید فولاد طی ۱۰ ماهه ابتدایی امسال در کشورهای هند، آلمان، ترکیه، برزیل و ایران به ترتیب ۵.۶، ۵.۰، ۱۲.۴، ۶.۰ و ۰.۶ درصد افزایش داشته است.
طبق گزارش انجمن جهانی فولاد پیرامون میزان تولیدات ۷۱ کشور تولیدکننده فولاد برغم افزایش تولید ۱۰ ماه منتهی به پایان اُکتبر امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل در پنج کشور هند، آلمان، ترکیه، برزیل و ایران میزان تولید در این مدت در مورد بقیه فولادسازان عمده جهانی از جمله چین منفی بوده است.
براین اساس تولید ۱۰ ماه ابتدایی امسال در کشورهای هند، آلمان، ترکیه، برزیل و ایران به ترتیب ۵.۶، ۵.۰، ۱۲.۴، ۶.۰ و ۰.۶ درصد افزایش نسبت به ۱۰ ماه ابتدایی پارسال داشته و در پنج کشور دیگر شامل چین، ژاپن، آمریکا، روسیه و کره جنوبی به ترتیب ۳، ۳.۷، ۱.۹، ۶.۸ و ۶.۴ درصد کاهش داشته است که کمترین میزان کاهش در این مدت در میان این پنج کشور مربوط به روسیه بوده است.
با توجه به این گزارش ایران کمترین افزایش ۱۰ ماه را در بین کشورهایی که افزایش تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتهاند را داراست و در این بین بیشترین افزایش مربوط به سه کشور ترکیه، برزیل و هند است که به ترتیب رشد ۱۲.۴، ۶.۰ و ۵.۶ درصدی را تجربه کردند و در رتبه بعدی آلمان با ۵.۰ درصد افزایش تولید و در نهایت ایران با رشد ۰.۶ درصدی قرار دارند.
از سوی دیگر رشد ۱۲.۴ درصدی تولید فولاد خام ترکیه در ۱۰ ماه اول امسال نسبت به همین مدت در سال گذشته بدنبال رشد های شگفت انگیز ۲۲.۱ درصدی در چهار ماه اول امسال در مقایسه با ۲۰۲۳ به دست آمده که سبب شده است این کشور رکورددار بیشترین افزایش نقطه به نقطه تولید فولاد خام تا اینجای سال ۲۰۲۴ در جهان شود.
تارنمای معتبر استیلاوربیس نیز چندی پیش اعلام کرده است که کوکایِر چِلیک، فولادساز نام آشنای ترکیهای، ماهها است که فولاد پروژه شهر نِئوم عربستان سعودی را تامین می کند درحالی که این شهر میتواند بازار بسیار نزدیکتری برای محصولات فولاد ایران بویژه فولاد ساختمانی باشد.
گفتنی است، ایران بدنبال کاهش محدودیت های شدیدی برقی در تابستان سال جاری، اکتبر امسال موفق به تولید سه میلیون تن فولاد خام شد که این میزان تولید ۱.۹ درصد کمتر از تولید اکتبر ۲۰۲۳ است اما از نظر تولید کل در ۱۰ ماه منتهی به انتهای اکتبر با ۰.۶ درصد افزایش در رتبه دهم برترین فولاد ساز جهان قرار دارد.