قیمت بنزین وارداتی با کیفیت لیتری چقدر است؟
یک کارشناس انرژی با بیان اینکه درصورت واردات بنزین با کیفیت میانگین قیمتی ۷۰ سنت میشود گفت: براین اساس اگر دلار را ۷۷ هزار تومان در نظر بگیریم، هفتاد درصد آن تقریباً ۴۹ تا ۵۰ هزار تومان است.
محمد صادق مهرجو، کارشناس انرژی در گفتگویی به میانگین ۱۵ دلاری هزینه تمام شده تولید بنزین در پالایشگاههای خارجی اشاره کرد و گفت: این میزان در واقع هزینهای است که از پالایشگاه آغاز میشود تا به دست مصرف کننده برسد، زیرا شرکتهای معتبر دنیا از زنجیره اکتشاف تا پمپ بنزین که آخرین حلقه در حقیقت در اختیار قرار دادن محصول است کاملاً در اختیار دارد.
وی با بیان اینکه طبق بررسی آمار و ارقام موجود در آمریکا تنها هزینه هر بشکه تولید بنزین برای هر بشکه نفت خام ۱۵ دلار میشود، ادامه داد: براین اساس با در نظر گرفتن بشکههای ۱۵۹ لیتری نفت خام قیمت نهایی تولید بنزین ۱۰ سنت یا یک دهم دلار میشود که با در نظر گرفتن دلار ۷۷ هزار تومانی تولید هر لیتر بنزین معادل ۷ هزار و ۷۰۰ تومان که مربوط به نرم جهانی میشود.
مهرجو گفت: متأسفانه تولید داخلی هزینههای مازاد بسیاری دارد و در ایران قیمت نفت خام معین است و باید دید هزینه هر لیتر از بشکه ۱۵۹ لیتر نفت خام چقدر است و آن را به هزینه ۱۰ سنتی تولید اضافه کرد.
وی در ادامه با اشاره با این موضوع که با در نظر گرفتن واردات بنزین ۷۰ سنتی با کیفیت قیمت بنزین تقریباً به ۵۰ هزار تومان میرسد، تصریح کرد: در واقع با در نظر گرفتن واردات بنزین با کیفیت یورو و۴ که استانداردهای زیست محیطی بالا و آلایندگی کمی دارد میانگین قیمتی ۷۰ سنت میشود که اگر دلار را ۷۷ هزار تومان در نظر بگیریم، هفتاد درصد آن تقریباً ۴۹ تا ۵۰ هزار تومان میشود.
این کارشناس انرژی ادامه داد: این موضوع در حالیست که بنزین ۵۰ هزار تومانی وارداتی با قیمت ۳ هزار تومان در اختیار مردم قرار میگیرد به عبارتی دولت در حال پرداخت این یارانه بالای بنزین است.
وی درباره اینکه اگر یارانه بنزین برداشته شود آیا شاهد بنزین ۴۳ هزار تومانی خواهیم بود یا خیر نیز تصریح کرد: در صورتی که یارانه بنزین حذف شود بنزین وارداتی به هیچ عنوان با قیمت ۴۳ هزار تومان به مشتری عرضه نمی شود.
مهرجو همچنقن افزود: متأسفانه میزان قابل توجهی بنزین در مرزها قاچاق میشود که بیشترین میزان هم مربوط به کارت جایگاهداران این زیرا نظارت صحیحی بر آن وجود ندارد
وی در ادامه با بیان اینکه بخشی از واردات بنزین برای خلوص بنزین داخلی است، نیز اظهار کرد: می توان گفت در تمامی ادوار واردات بنزین برای افزایش خلوص بنزین داخلی وجود داشته است.