دلیل اعطای معافیتهای مالیاتی به کارکنان و مشاغل خرد چیست؟
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع اصلاحات مالیاتی در نظر گرفته شده در بودجه ۱۴۰۴ برای کارکنان، مشاغل خرد گفت: در واقع این اصلاحات در راستای کاهش فشار مالیاتی بر اقشار ضعیف جامعه در نظر گرفته شده است.
رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگویی پیرامون موضوع افزایش معافیت مالیاتی برای کارکنان و مشاغل خرد و تولید کنندگان در بودجه ۱۴۰۴ اظهار کرد: در واقع این اصلاحات در راستای کاهش فشار مالیاتی بر اقشار ضعیف جامعه در نظر گرفته شده است.
وی در این راستا افزود: طی سال جاری، معافیت مالیاتی برای کارکنان از ۱۲ میلیون تومان به ۲۴ میلیون تومان افزایش یافته است، تصمیمی که به دلیل افزایش نرخ تورم و هزینههای زندگی و همچنین افزایش حقوق کارکنان اتخاذ شد و در نتیجه با این افزایش، به هدف اصلی که به کارکنان و مشاغل خرد کمک کنیم تا فشار مالیاتی کمتری را تحمل کنند، خواهیم رسید.
زارع ادامه داد: در واقع این اصلاحات بهویژه برای گروههای کمدرآمد جامعه که بیشتر در معرض تورم و مشکلات اقتصادی قرار دارند، مفید است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: براین اساس افزایش معافیت مالیاتی نه تنها برای کارکنان دولتی بلکه برای افرادی که در مشاغل خرد و کوچک مشغول به کار هستند نیز در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه این گروهها معمولاً به دلیل درآمد کم، تحت فشار زیادی قرار دارند، گفت: با توجه به این موضوع این معافیتها به آنها کمک میکند تا از فشار مالیاتی کاسته شود.
زارع ضمن اشاره به دلایل افزایش معافیتها گفت: هدف از این اصلاحات، ایجاد عدالت مالیاتی و کاهش نابرابریها در پرداخت مالیات است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در واقع یکی از دلایل اصلی افزایش معافیتها، همراستایی آن با نرخ تورم و افزایش هزینههای زندگی است و با توجه به این موضوع و از سوی دیگر افزایش حقوق ۲۰ درصدی، این افزایش معافیت مالیاتی میتواند تا حدودی شرایط بهتری را برای کارکنان فراهم کند و فشار مالیاتی را از روی اقشار ضعیف بردارد.
وی با اشاره به موضوع فرار مالیاتی نیز اظهار کرد: این مشکل بهویژه در میان افراد و شرکتهای بزرگ بیشتر است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در این راستا تصریح کرد: در واقع فرار مالیاتی در ایران یکی از مشکلات عمده است که سبب میشود بخش زیادی از درآمدهای مالیاتی از دست برود و این مسئله بهویژه در مورد شرکتهای بزرگ و افراد پردرآمد بیشتر مشاهده میشود.
وی افزود: با توجه به این موضوع شناسایی این فراریان مالیاتی و اعمال سیاستهای مؤثر برای مقابله با آنها بسیار ضروری است و اگر این مشکلات رفع شود، فشار کمتری به اقشار ضعیف وارد خواهد آمد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم شفافسازی بیشتر در نظام مالیاتی اظهار کرد: در واقع استفاده از سامانههای الکترونیکی میتواند به شفافیت بیشتر کمک کند.
وی ادامه داد: از این رو بمنظور مقابله با فرار مالیاتی، باید به سمت سامانههای الکترونیکی و هوشمند حرکت کنیم زیرا این سامانهها میتوانند نظارت دقیقتری بر فعالیتهای اقتصادی و درآمدهای افراد داشته باشند و از این طریق فرار مالیاتی را کاهش دهند. همچنین، این کار میتواند به افزایش اعتماد عمومی به سیستم مالیاتی و دولت کمک کند.
زارع گفت: اصلاحات مالیاتی اخیر گامی مهم در جهت بهبود وضعیت معیشتی اقشار ضعیف و شفافسازی اقتصادی است.