نگاه تولیدمحور به مسکن نگاه درستی نیست

یک کارشناس مسکن با اشاره به ایجاد نگاه تولیدمحور به مسکن در کشور گفت: متاسفانه در سیاست‌گذاری‌های ایران، مسکن بیشتر به‌عنوان یک کالای اقتصادی دیده شده است.

هوشنگ فروغمند اعرابی، کارشناس مسکن در گفتگویی با بیان اینکه توسعه شهرنشینی در ذهن عموم مردم بیشتر به معنای گسترش جغرافیایی شهرها تعبیر می‌شود، تصریح کرد: اما با توجه به این موضوع در مطالعات شهرسازی و معماری، تمرکز بر کیفیت زندگی شهری اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

وی در این راستا گفت: براین اساس در کشورهای پیشرفته، توجه به تجربه کیفی شهروندان در شهرها دارای اولویت است اما از سوی دیگر در ایران، رشد جمعیتی سریع و بدون برنامه، مسئله اصلی بوده است.

فروغمند اعرابی ادامه  داد: در واقع پس از انقلاب اسلامی و به‌ویژه پس از پایان جنگ تحمیلی، مهاجرت گسترده از روستاها به شهرها به دلیل فرصت‌های شغلی و شرایط زندگی بهتر شکل گرفت.

وی با اشاره به جهش جمعیتی و بحران‌های مسکن طی چند دهۀ اخیر تصریح کرد: در واقع رشد جمعیت شهری در ایران سبب ایجاد جهش ناپایداری شده است.

این کارشناس مسکن ادامه داد: در واقع مهاجرت به شهرها و افزایش تقاضا برای مسکن، سبب افزایش ساخت‌وساز شده است و با توجه به این موضوع این رشد همراه با برنامه‌ریزی مناسب برای تقسیم‌بندی فعالیت‌ها نبود که در نتیجه، مناطق اقتصادی شهری مانند تهران تقسیم‌بندی شدند و محلات بر اساس طبقات اقتصادی-اجتماعی شکل گرفتند و می توان گفت، این روند، برخلاف گذشته، تنوع اجتماعی و اقتصادی محلات را کاهش داد.

فروغمند اعرابی با اشاره به موضوع نگاه تولیدمحور به مسکن افزود: در سیاست‌گذاری‌های ایران، مسکن بیشتر به‌عنوان یک کالای اقتصادی دیده شده است.

وی تصریح کرد: از این رو نظارت بر عرضه و کیفیت مسکن به تازگی مورد توجه قرار گرفته است، اما همچنان بر تولید بیشتر تمرکز می‌شود و باید گفت بهبود کیفیت زندگی شهری، اجاره‌داری حرفه‌ای، و توجه به جنبه‌های فرهنگی و قومی از جمله مسائلی هستند که باید به آن‌ها رسیدگی شود.

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود