شناسایی بیش از ۸۱ هزار تغییر کاربری غیرمجاز در سال 1402
معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی از شناسایی بیش از ۸۱ هزار تغییر کاربری غیرمجاز در سال گذشته خبر داد.
علیرضا گودرزی، معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی با بیان اینکه برخی موانع و محدودیتها برای تغییر کاربری و خرد شدن اراضی در قالب ماده ۱۹ اصلاحات ارضی، قانون گسترش کشاورزی در قطبهای کشاورزی، لایحه حفظ و گسترش فضای سبز و… ایجاد شده بود، اظهار کرد: در نهایت در سال ۱۳۷۴ قانون حفظ کاربری اراضی تصویب شد که تصریح میکند اراضی خارج از محدوده شهرها تغییر کاربری آنها ممنوع است.
وی در این راستا گفت: متأسفانه در تبصره (۱) ماده (۱) گفته شده در موارد ضروری تشخیص لزوم تغییر کاربری به عهده کمیسیون این ماده است. از سال ۱۳۹۴ که سامانه صدور مجوزها برای این کمیسیون ایجاد شده تا کنون بیش از ۱۱۰ هزار مجوز در مساحت ۴۶ هزار هکتار به صورت مجاز تغییر کاربری داده شده است.
گودرزی با بیان اینکه نوع دیگری از تغییر کاربری غیرمجاز است که تنها در سال ۱۴۰۲ بیش از ۸۱ هزار مورد تغییر کاربری غیر مجاز شناسایی شده است، نیز گفت: در تبصره ماده ۱۰ این قانون تاکید شده وزارت جهاد میتواند در رأس با همکاری دادگاه با تغییر کاربری غیر مجاز مبارزه کرده و آن را معدوم کند که خوشبختانه ۴۱ هزار مورد از تغییر کاربریهای غیرمجاز به حالت قبل برگشت.
معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی گفت: طی یک دهه اخیر سازمان امور اراضی اقدامات بسیار مثبتی را برای مقابله با خرد شدن و تغییر کاربری اراضی انجام داده است.
گودرزی با تاکید بر اینکه به طور کلی سازمان امور اراضی تمام تلاش خود را برای مقابله با تخلفات میکند، تصریح کرد: براین اساس در پیگیریهای صورت گرفته تا کنون ۱۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی تجمیع شده است. البته عدم تخصیص اعتبارات مالی مشکلاتی را برای تسریع اقدامات فراهم کرده است.
وی ادامه داد: از این رو باید دقت کرد که فردگرایی در کشور ریشه فرهنگی دارد که زمینه خرد شدن اراضی را فراهم کرده است.
گودرزی همچنین تصریح کرد: یکپارچه سازی آثار مثبتی دارد که شامل مواردی چون کاهش هزینههای تولید، بهبود مکانیزاسیون کشاورزی، افزایش درآمد بهره برداران، افزایش سرمایه گذاری در کشاورزی، بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و سهولت ارائه خدمات کشاورزی است.