دلیل شکلگیری حاشیهنشینی چیست؟
یک کارشناس بازار مسکن گفت: یکی از دلایل عمده شکلگیری حاشیهنشینی، رشد سریع جمعیت در کلانشهرها و عدم توانایی برنامهریزی شهری در پاسخ به نیازهای مسکن است.
فرشید ایلاتی، کارشناس بازار مسکن در گفتگویی ضمن تاکید بر لزوم مبارزه با فساد و زمین خواری اظهار کرد: از این رو بمنظور جلوگیری از فساد و زمینخواری، لازم است مسئولین نظارت بیشتری بر روند تغییر کاربریها و فروش اراضی داشته باشند.
وی در این راستا تاکید کرد: براین اساس نباید اجازه داد تا افراد سودجو با تغییر کاربریها و فروش اراضی از این فضا بهره ببرند و اراضی دولتی و عمومی را به صورت غیرقانونی به فروش برسانند.
ایلاتی ادامه داد: طولانی بودن فرآیندهای بهروزرسانی طرحهای جامع شهری از دیگر موضوعاتی است که باید به آن پرداخت.
وی تصریح کرد: در واقع این فرآیندها معمولاً مدت زیادی طول میکشند و گاهی ممکن است سالها طول بکشد که یک شهر بتواند طرحهای جدید خود را به تصویب برساند و در نعایت این تأخیر در تصمیمگیریها سبب میشود تا نیازهای جمعیتی و مسکن به درستی شناسایی نشوند و در نتیجه، ساخت و سازهای غیرمجاز افزایش یابد.
این کارشناس بازار مسکن افزود: باید این موضوع را قبول کنیم که این معضل نیازمند زمان و اراده قوی برای حل است و نمیتوان با انکار یا نادیده گرفتن این موضوع، آن را حل کرد.
وی گفت: راهحل، در شفافیت، برنامهریزی دقیق و مشارکت مردم و مسئولان است و از این رو باید با توجه به نیازهای واقعی مردم و شرایط موجود، به این مسئله رسیدگی کرد تا از بروز مشکلات اجتماعی و اقتصادی در آینده جلوگیری شود.
ایلاتی با بیان اینکه در ابتدا باید علل شکلگیری این سکونتگاههای غیررسمی را به دقت مورد تحلیل قرار دهیم، تصریح کرد: یکی از دلایل عمده شکلگیری حاشیهنشینی، رشد سریع جمعیت در کلانشهرها و عدم توانایی برنامهریزی شهری در پاسخ به نیازهای مسکن است.
وی افزود: در واقع این امر سبب شده است تا بسیاری از مردم به دلیل هزینههای بالای زندگی در داخل شهر، به مناطق حاشیهای مهاجرت کنند، که در نهایت سکونتگاههای غیررسمی ایجاد میشود.