تا پایان آبانماه 1403 چند مسافر هوایی اعزام و پذیرش شدند؟/ معرفی پرترافیکترین فرودگاههای کشور
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران گفت از اعزام و پذیرش ۲۳ میلیون مسافر هوایی تا پایان آبانماه 1403 خبر داد.
رضا نخجوانی، مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران از اعزام و پذیرش ۲۳ میلیون مسافر هوایی تا پایان آبانماه 1403 خبر داد و تصریح کرد: براین اساس آمار اعزام و پذیرش هشت ماهه ابتدایی امسال نسبت به آمار ۲۲ میلیون و ۷۱ هزار و ۸۶۰ مسافر که در مورد مشابه سال گذشته اعزام و پذیرش شده بودند، با رشد ۹ درصدی همراه بوده است.
وی ضمن مقایسه آمار نشست و برخاست هواپیما طی این مدت در همسنجی با سال گذشته اظهار کرد: براین اساس از فروردین تا آبان سال ۱۴۰۲، نشست و برخاست ۱۹۲ هزار و ۲۵۰ هواپیما را شاهد بودیم. این در حالی است که آمار هشت ماهه ابتدایی امسال نسبت به آمار مشابه سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشته است.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها به تفکیک آمار پروازهای داخلی و بینالمللی در آمار هشت ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: براین اساس از ابتدای فروردین تا انتهای آبان ماه، پذیرای ۲۱ میلیون و ۳۸۱ هزار و ۴۴۴ مسافر در مسیرهای داخلی و ۲ میلیون و ۶۱۵ هزار و ۳۲۵ مسافر در مسیرهای بینالمللی بودهایم. این در حالی است که این آمار نسبت به مورد مشابه سال گذشته، در اعزام و پذیرش مسافر در مسیرهای داخلی با رشد هفت درصدی و در مسیرهای بینالمللی با رشد ۲۱ درصدی همراه بوده است.
نخجوانی به آمار پروازهای حج نیز اشاره کرد و گفت: طی این مدت ۱۷۳ هزار و ۱۶۸ زائر خانه خدا در قالب یکهزار و ۲۴۴ نشست و برخاست از ۱۹ فرودگاه کشور راهی سرزمین وحی شدهاند و این موضوع در حالی است که این آمار نسبت به مورد مشابه سال گذشته در اعزام و پذیرش حجاج ۴۴ درصد و در نشست و برخاست هواپیما ۱۹ درصد رشد داشته است.
وی درباره پروازهای عتبات عالیات نیز اظهار کرد: طی هشت ماهه ابتدایی امسال، ۹۹۰ هزار و ۸۳۹ زائر عتبات عالیات در قالب هفتهزار و ۶۸۶ پرواز از ۲۹ فرودگاه کشور راهی بغداد و نجف اشرف شدهاند. آمار اعزام و پذیرش و نشست و برخاست زائران عتبات عالیات در سال جاری نسبت هشت ماه ابتدایی سال گذشته به ترتیب با رشد ۳۷ و ۳۵ درصدی همراه بوده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پرترافیکترین فرودگاههای کشور تا پایان آبان ماه 1403 گفت: فرودگاههای مهرآباد، مشهد، شیراز، اهواز و اصفهان بهترتیب جزو پنج فرودگاه نخست کشور از لحاظ اعزام و پذیرش مسافر و نشست و برخاست هواپیما بودهاند.
نخجوانی همچنین اظهار کرد: در هشت ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳، تعداد ۵۵ شرکت هواپیمایی (۲۶ شرکت ایرانی و ۲۹ شرکت خارجی) و ۷۳۲ فروند رجیستر یا به عبارتی هواپیما ( ۲۱۶ فروند در تملک شرکتهای هواپیمایی ایرانی و ۵۱۶ فروند در تملک شرکتهای هواپیمایی خارجی) از ۵۰ مبدا فرودگاهی تحت مالکیت شرکت فرودگاهها به ۱۷ مقصد فرودگاهی غیر مالکیتی ایرانی و ۶۳ مقصد فرودگاهی خارجی فعالیت پروازی داشتهاند.