لزوم احداث نیروگاه خورشیدی در ساختمان‌های نوساز

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر اظهار کرد: ساختمان های ۴ طبقه به بالا یا ساختمان هایی با مجموع مساحت طبقات بیش از ۱۰۰۰ متر مربع که قصد دارند مجوز ساخت دریافت کنند، ملزم به استفاده از پنل‌های خورشیدی هستند.

محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر با اشاره به امضای تفاهم‌نامه‌ای بین شرکت توانیر با سازمان نظام مهندسی ساختمان در اواخر مرداد ماه 1403 گفت: براین اساس در این تفاهم نامه مقرر شده است تا ساختمانهای 4 طبقه به بالا و یا ساختمانهایی با مجموع مساحت طبقات بیش از 1000 متر مربع که می‌خواهند مجوز ساخت دریافت کنند، ملزم به استفاده از پنل های خورشیدی باشند.

وی در این راستا افزود: این تفاهم نامه با هدف فرهنگ‌سازی برای استفاده هرچه بیشتر از انرژیهای تجدیدپذیر با حفظ محیط زیست و ارتقای سطح پدافند غیرعامل امضا شده است.

ذبیحی تصریح کرد: موضوع این تفاهم نامه به تازگی از سوی مقام عالی وزارت به توانیر ابلاغ و مدیرعامل توانیر هم آن را به همه شرکتهای توزیع ابلاغ کرده است.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر با بیان اینکه در این تفاهم نامه پیش بینی شده است که یک نظام نامه از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان برای روش اجرا تدوین شود، اظهار کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان این کار را انجام و آن را به سازمانهای نظام مهندسی ساختمان سراسر کشور ابلاغ کرده است.

وی ادامه داد: ظرفیت سامانه‌های خورشیدی در هر ساختمان متناسب با فضای پشت بام خواهد بود و علاوه بر پشت‌بام‌ها، در محوطه‌ها و پارکینگهای این ساختمانها هم امکان نصب سامانه‌های خورشیدی وجود دارد.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر اظهار کرد: در صورتی که از افراد متقاضی دریافت پروانه احداث ساختمان هستند، این کار را انجام ندهند، ضمن اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان تاییدیه‌های لازم را صادر نخواهد کرد، شرکتهای توزیع هم به این متقاضیان انشعاب برق واگذار نمی‌کنند.

ذبیحی ادامه داد: شرکتهای توزیع به نمایندگی از ساتبا طبق ماده 61 قانون اصلاح الگوی مصرف، با مالکان ساختمانها پس از احداث نیروگاه خورشیدی، قرارداد خرید تضمینی برق به مدت 20 سال منعقد خواهند کرد.

وی همچنین اظهار کرد: نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی نیز به شبکه سراسری برق وصل می‌شوند و مشترکین ساختمان نیز به صورت مجزا از شبکه برق دریافت می‌کنند.

معاون هماهنگی توزیع توانیر همچنین گفت: در وضعیت فعلی، با قطع برق شبکه سراسری ، به لحاظ مسائل ایمنی و حفاظتی شبکه، نیروگاه نیز از شبکه منفک می‌شود .درحال حاضر با توجه به ورود اینورترهای هیبریدی به بازار، در صورت استفاده از این مدل اینورتر امکان استفاده از انرژی تولیدی سامانه‌های مذکور به منظور تامین برق بخشی از مصارف اضطراری ساختمان و آسانسور و روشنایی بخشهای عمومی نیز فراهم شده است.

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود