تمام گسلهای زمینلرزهای کشور فعالند
رئیس بخش زلزلهشناسی مرکز تحقیقات شهرسازی با بیان اینکه تمام گسلهای زمینلرزهای کشور فعالند، اظهار کرد: ایران در میان ۱۰ کشور لرزهخیز جهان قرار دارد.
علی بیتاللهی، رئیس بخش زلزله شناسی و خطر پذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتگویی با بیان اینکه ایران در میان ۱۰ کشور لرزهخیز جهان قرار دارد، اظهار کرد: محل ظهور آب که از طریق سیستم چشمهها، شکستگیها و شکافها بین سنگی بوده، عموماً منطبق با گسل و خورد شده به شمار میروند، بنابراین اغلب شهرهای کشور همجوار منابع آبهای زیرزمینی قرار دارند.
وی در این راستا افزود: جمعیت بسیاری از ایران در جوار کانون خطرهای لرزهای ساکن هستند؛ به عنوان مثال گسل شمال تهران همجوار با استان تهران، گسل شمال تبریز همجوار با استان تبریز، گسل جنوب مشهد همجوار با استان مشهد است. جمعیت متراکم ایران همراستای گسلها شکل گرفته است.
رئیس بخش زلزله شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه تعداد زلزله در ایران بالاست، ادامه داد: زلزله در کانونهای جمعیتی رخ میدهد و شدت و نیروی زلزله در نزدیکی محل رخداد به مراتب بیشتر است، بر همین اساس تخریب گستردهای هم در پی خواهد داشت.
وی افزود: گسل و زلزلهها به نوعی خصوصیات ذاتی سرزمین ما به شمار میرود.
بیتاللهی ادامه داد: در مناطق کویری کشور به دلیل نبود ایستگاه، دستگاههای لرزهنگاری و عدم وجود تمدن و زیستگاههای بشری اطلاعات دقیقی در زمینه زمین لرزههای وجود ندارد، اما این مسئله بدین معنا نیست که در این نقاط زلزله رخ نداده و در حال حاضر امکانات بررسی این نواحی وجود ندارد.
وی اظهار کرد: رخداد زمین لرزهها گویای یک واقعیت مهم است، تمام سیستم گسلی که در سرتاسر سرزمین ما را پوشش میدهد، با همین زمین لرزههای کوچک نشان از فعال بود خود میدهند و دائماً در معرض تنش هستند.