تا سال ۲۰۵۰ نزدیک به ۴ میلیارد نفر با کمبود آب زندگی می کنند

۴ میلیارد نفر در جهان تا سال ۲۰۵۰ به دلیل تغییرات اقلیمی، احتمال افزایش شهرهای در معرض خطر خشکسالی و سیل در دهههای آینده با کمبود آب زندگی خواهند کرد.
جمعیت جهانی تا سال ۲۰۵۰ به ۹ میلیارد نفر خواهد رسید که براین اساس ۵۵ درصد از آنها در شهرها زندگی خواهند کرد.
با توجه به این موضوع می توان گفت در این سال تقاضای آب در سطح جهان علاوه بر تقاضای انرژی و غذا ۵۵ درصد افزایش پیدا خواهد کرد و با توجه به این موضوع باید از مصرف بیرویه آب جلوگیری کرد و در مقابل ضمن توجه به اصول اقتصاد چرخشی باید آب را مجدداً استفاده یا به انرژی و مواد ثانویه تبدیل کرد.
مدیریت کارآمد و مؤثر آب در شهرها با هدف ارائه خدمات با کیفیت به مردم و اکوسیستمها ممکن است تحت تأثیر روندهای کلانی مانند رشد جمعیت و تغییرات اقلیمی قرار گیرد، این مسئله نیازمند بازنگری در نحوه استفاده مجدد و تبدیل آب به عنوان یک منبع است.
باید به این موضوع توجه داشت که شهرها تقریباً دوسوم انرژی جهانی را مصرف میکنند، در حالی که تا چند دهه آینده برای تأمین غذای جمعیت در حال رشد، ۷۰ درصد غذای بیشتری مورد نیاز است.
طبق اصول اقتصاد چرخشی باید از مصرف بیرویه آب جلوگیری شود و در مقابل روشهای استفاده مجدد و بازیافت آب باید به بهرهبرداری حداکثری از منابع آب پس از استفاده کمک کنند.
با توجه به تغییرات اقلیمی احتمال افزایش شهرهای در معرض خطر خشکسالی و سیل در دهههای آینده وجود دارد تا سال ۲۰۵۰ چهار میلیارد نفر در مناطق جهان با کمبود آب زندگی خواهند کرد.
طی سالهای اخیر شهر کیپ تاون در آفریقای جنوبی به دلیل خشکسالی مداوم و عواملی مانند تغییرات اقلیمی و رشد سریع جمعیت در آستانه روز صفر یعنی خطر اتمام آب قرار گرفته است.
در سال ۲۰۱۶ ریودوژانیرو و سائوپائولو در برزیل با بدترین خشکسالی در ۸۴ سال اخیر مواجه شدند؛ بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته، لندن در بریتانیا احتمالاً تا سال ۲۰۴۰ با کمبود نگران کننده آب روبرو خواهد شد.
همچنین تا سال ۲۰۵۰ تعداد افرادی که در معرض خطر سیل قرار دارند از ۱.۲ میلیارد نفر به ۱.۶ میلیارد نفر افزایش خواهد یافت.