قرارگیری عمدهترین شهرهای کشور بر روی زونهای فرونشستی

رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: نزدیک به ۱۰ درصد از مساحت کشور در زونهای فرونشست قرار دارند.
علی بیتاللهی، رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتگویی پیرامون فرونشست زمین و وجود گسلهای لرزهزا در کشور اظهار کرد: نزدیک به ۱۰ درصد از مساحت کشور در زونهای فرونشست قرار دارند و از سوی دیگر عمدهترین شهرهای کشور بر روی زونهای فرونشستی و یا در مجاورت زون فرونشست هستند، به گونهای که بخشهایی از این شهرها در دامنه فرونشستها قرار دارند.
وی با بیان اینکه نمونه بارز این شهرها، شهر اصفهان است افزود: براین اساس کل شهر اصفهان در پهنه فرونشستی قرار گرفته است، اما این عارضه در شهرهایی چون شیراز، یزد و تهران نیز وجود دارد و حتی در شمال غربی شهر مشهد متاسفانه لکه فرونشستی در حال توسعه است.
بیتاللهی با اشاره به رخدادهای پس از فرونشست زمین تصریح کرد: زمانی که فرونشست رخ میدهد، ساختمانهای سطح زمین به تدریج پایین میروند و پی آنها دچار ترک خوردگی میشود. چنین ساختمان هایی، سازهای ضعیف و کم مقاومی در برابر زلزله میشوند؛ چرا که پی آنها دچار ترک شده است.
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: در چنین شرایطی وقتی زلزلهای با بزرگای ۷ یک ساختمان را ویران کند، سازههایی با پیهای ترک خورده با زلزلههایی به بزرگای ۵ هم میتوانند خراب شوند و این در حالی است که حدود نیمی از جمعیت کشور در زونها و پهنههای فرونشست زمین سکونت دارند.