پولهای بورس به کدام جهت سوق داده میشوند؟

جریان ورود و خروج پول از بورس حاکی از آن است که در چهارمین هفته فروردین ماه 1404 در حدود ۲ هزار و ۵۵۲ میلیارد تومان پول حقیقی از صندوقهای با پشتوانه طلا و ۵ هزار و ۹۹۲ میلیارد تومان پول حقیقی از صندوقهای درآمدثابت خارج شده است.
بازار سرمایه در آخرین هفته فروردینماه ۱۴۰۴ رشد چشمگیری را تجربه کرد بطوری که می توان گفت طی هفتهای که گذشت ارزش معاملات بهواسطه اخبار افزایش پیدا کرد و از طرف دیگر پولهای سرگردان وارد بورس شدند.
طبق اظهار نظر برخی از کارشناسان تأثیرگذاری بیش از حد اخبار بر بورس میتواند نگرانکننده باشد زیرا در چنین شرایطی تحلیلپذیری بازار سهام بهشدت افت میکند.
مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگویی پیرامون پتانسیل بالای بورس برای رشد اظهار کرد: بورس تهران روزهای پر رونقی را پشت سر میگذارد و این موضوع در نتیجه آن است که بازار سرمایه بیشترین پتانسیل را در بین بازارها برای رشد خواهد داشت.
وی ادامه داد: براین اساس افزایش چشمگیر ارزش معاملات سث هفته گذشته حاکی از آن است که، سهامداران دوباره به سمت بورس بازگشته و ورود سنگین پول حقیقی نشاندهنده امیدواری آنان به کسب سود از بورس است.
دانشی با بیان اینکه باتوجهبه شرایط موجود، گروه بانکی و صندوقهای اهرمی و بخشی میتوانند همچون هفتهای که گذشت بیشتر موردتوجه قرار گیرند، اظهار کرد: از این رو برای هفته آینده پیشبینی میشود که شاهد موج جدیدی از تقاضا در بازار باشیم و در پی آن قطعاً بازارساز میتواند از این فرصت به وجود آمده با مدیریت کارشناسی شده و تصمیماتی از قبیل تجدیدنظر دررابطهبا افزایش دامنه نوسان بستر مناسبی را برای جذب بیشتر پولهای سرگردان و خارج شده از بازار طلا و دلار ایجاد کند.
اما بررسیها درباره جریان ورود و خروج پول از بورس حاکی از آن است که در چهارمین هفته فروردین ماه ۲ هزار و ۵۵۲ میلیارد تومان پول حقیقی از صندوقهای با پشتوانه طلا و ۵ هزار و ۹۹۲ میلیارد تومان پول حقیقی از صندوقهای درآمدثابت خارج شده است.
براین اساس طی این هفته شاهد ورود ۲ هزار و ۹۵۴ میلیارد تومانی جریان پول حقیقی به موقعیتهای سهامی بودیم. این روند جریان پول حقیقی در دو ساله اخیر بیسابقه بوده است.
معرفی صنایع موفق در هفته چهارم فروردینماه
بازار سهام روز چهارشنبه شاهد کاهش ۳۵ درصدی ارزش معاملات خرد بود و این معیار به سطح ۱۱ هزار و ۴۷۹ میلیاردتومانی نزول کرد.
براین اساس ارزش معاملات خرد در هفته گذشته ۵ سطح متفاوت را تجربه کرد و برای یازدهمین هفته متوالی با نوسانات شدیدی همراه بود و در چهارمین هفته معاملاتی فروردینماه شاهد رشد متوسط ارزش معاملات خرد تا سطح ۱۱ همتی بودیم که ۵۱ درصد بیشتر از سومین هفته فروردین بوده است.
ارزش صفهای خرید سهام در روز چهارشنبه افزایش ۱۳۸ درصدی داشت و ارزش صفهای فروش ۱۳ درصد افت کرد.
با توجه به بررسی این موارد ارزش صفهای خرید از هزار و ۶۶۵ میلیارد تومان به ۳ هزار و ۹۶۹ میلیارد تومان صعود کرد و ارزش صفهای فروش در سطح ۳۹۷ میلیاردتومانی قرار گرفت.
از سوی دیگر نیز در میان صنایع بورسی نیز صنعت بانکها و مؤسسات اعتباری با ۴۹۰ میلیارد تومان ورود پول حقیقی بالاترین میزان ورود پول حقیقی را به ثبت رساند.
صنعت محصولات شیمیایی با ۵۱ میلیارد تومان و صنعت خودرو و ساخت قطعات با ۴۶ میلیارد تومان در جایگاههای بعدی قرار گرفتند. صنایع شرکتهای چندرشتهای صنعتی و حملونقل نیز با مالکیت حقیقی همراه شدند.
صنعت فرآوردههای نفتی با ۲۴ میلیارد تومان خروج پول حقیقی بیشترین میزان کاهش مالکیت حقیقی را ثبت کرد و صنعت فلزات اساسی با ۲۰ میلیارد تومان و صنعت فعالیتهای کمکی به نهادهای مالی با ۱۹ میلیارد تومان دیگر صنایعی بودند که میزان بیشتری از مالکیت حقیقی خود را از دست دادند.