تمایل جمعیت ایران به سمت سالمندی

بررسی آمارهای منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران نشان میدهد که جمعیت ایران به سوی سالمندی متمایل میشود.
بررسی نتایج پیشبینی انجام شده در دفتر جمعیت، نیروی کار و اقتصاد خانوار مرکز آمار ایران حاکی از آن است جمعیت ایران به سوی سالمندی متمایل شده است.
براین اساس در سال ۱۴۰۴ از هر ۱۰۰ نفر جمعیت ایران ۸ نفر در سنین ۶۵ سال و بیشتر هستند در حالی که در سال ۱۳۹۵ از هر ۱۰۰ نفر جمعیت کشور ۶ نفر در این سنین بودند.
در سال ۱۴۰۴، استان گیلان با سهم ۱۱.۶ درصد، استان مازندران با سهم ۱۰.۶ درصد و استان تهران با ۹.۱ درصد سالمندترین استانهای کشور هستند. در مقابل استانهای سیستان و بلوچستان با ۳.۳ درصد، هرمزگان با ۴.۹ درصد و بوشهر با ۵.۸ درصد جوانترین استانهای کشور هستند.
بررسی وضعیت جنسیتی جمعیت ایران نیز حاکی از آن است که در سال ۱۴۰۴ در ایران به ازای هر ۱۰۱ نفر مرد ۱۰۰ نفر زن حضور دارند. در سال ۱۴۰۴ استانهای یزد، بوشهر و کهگیلویه و بویر احمد به ترتیب با نسبت جمعیتی ۱۰۵.۲، ۱۰۳.۸ و ۱۰۲.۸ درصد بیشترین سهم و در مقابل استانهای خراسان جنوبی، اردبیل و سیستان و بلوچستان به ترتیب با مقادیر ۸۵.۲، ۸۸.۴ و ۸۸.۸ درصد کمترین سهم را به خود اختصاص دادند.
پیشبینی و بررسی وضعیت تعداد خانوارهای کشور نشان میدهد تعداد خانوارهای کشور رو به افزایش است. در سال ۱۴۰۳ تعداد خانوارهای کشور به بیش از ۲۸ میلیون رسیده است.
تعداد خانوار کل کشور نیز از ۲۴ میلیون و ۱۹۶ هزار خانوار در سال ۱۳۹۵ به ۲۸ میلیون و ۸۱ هزار خانوار در سال ۱۴۰۴ رسیده است. در همین سال تعداد خانوار شهری برابر ۲۲ میلیون ۱۲۹ هزار و روستایی ۵ میلیون و ۹۵۲ هزار برآورد میشود.
بعد خانوار در کشور نیز در حال کاهش است، بطوری که در سال ۱۴۰۴ بعد خانوار کل کشور ۳.۱ برآورد میشود که در مقایسه با سال ۱۳۹۵ به مقدار ۰.۲ کاهش یافته است.
بیشترین بعد خانوار در استان سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۴ با مقدار ۳.۶ و کمترین در استان گیلان با مقدار ۲.۸ برآورد میشود.
نتایج پیشبینیها و برآوردهای جمعیت و خانوار پس از اجرای سرشماری ۱۴۰۵ و تولید آمارهای جدید بازنگری خواهند شد.