وی تصریح کرد: قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ زنده درب واحدهای تولیدی با احتساب سود متعارف حدوداً کیلویی ۶۰ هزار تومان برای تولیدکنندگان تمام میشود؛ بنابراین تولیدکنندگان بهازای هر کیلوگرم از این محصول بین ۲ تا ۸ هزار تومان زیر قیمت تمام شده عرضه میکنند.
به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور، طی دو ماه اخیر عرضه و تقاضا تقریباً متوازن بوده و قیمتها تغییر چندانی نداشته است.
ابراهیمی علت ثبات قیمت گوشت مرغ در ماههای اخیر را افزایش جوجهریزی بین ۱۳۰ تا ۱۳۶ میلیون قطعه در تیر و مردادماه و واردات تخممرغ نطفهدار و جوجه یکروزه دانست و ادامه داد: اگر روند جوجهریزی به این شکل ادامه پیدا کند نهتنها کمبودی در بازار نخواهیم داشت، بلکه میتوانیم بخشی از مرغ تولیدی کشور را توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور جهت ذخیرهسازی داشته باشیم.
وی گفت: از خرداد ماه امسال به منظور تنظیم بازار این محصول، ماهانه یک الی سه میلیون قطعه تخممرغ نطفهدار و جوجه یکروزه وارد کشور شد، اما با توجه به افت قیمت مرغ زنده و همچنین جوجه یکروزه در شهریورماه و مهرماه واردات متوقف شده است که در صورت نیاز برای ماههای آینده دوباره از سرگرفته میشود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی اضافه کرد: از مهرماه استانهای گرمسیر نیز به دلیل خنکتر شدن هوا مبادرت به جوجهریزی خواهند کرد و با بهبود وضعیت تأمین نهادههای طیور مخصوصاً کنجاله سویا در سامانه بازارگاه، تمایل به جوجهریزی افزایش خواهد یافت.
وی بیان کرد: اکنون هر قطعه جوجه یکروزه در بازار بسته به نژاد آن با قیمت بین ۱۰ تا ۲۴ هزار تومان به فروش میرسد.
ابراهیمی با بیان اینکه وضعیت تامین نهادههای طیور در سامانه بازارگاه رو به بهبود است، اظهار امیدواری کرد: نهادههای مورد نیاز طیور در حال بارگذاری در سامانه بازارگاه است به موقع به دست مصرفکنندگان برسد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی افزود: در حال حاضر در سامانه بازارگاه قیمت هر کیلوگرم کنجاله سویا ۲۰ هزار و ۱۵۰ و ذرت ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان است، این در حالی که هنوز قیمت کنجاله سویا در بازار کیلویی بین ۳۴ تا ۳۸ هزار تومان است.
وی گفت: با توجه به افزایش هزینههای تولید طی ماههای اخیر ضرورت دارد برای حفظ صنعت مرغ گوشتی کشور، قیمت مرغ زنده اصلاح شود، در غیر این صورت تولیدکنندگان دچار ضرر و زیان و از چرخه تولید خارج خواهند شد