صباح زنگنه کارشناس بین المللی در حوزه اقتصادی گفت:

نهضت ملی مسکن همت مضاعف می طلبد/احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی نیازمند برنامه ای مدون است

یک کارشناس بین الملل در حوزه اقتصاد:احداث مسکن یکی از اقدامات مهمی است که برای ۷۰ صنف مختلف در کشور ایجاد اشتغال خواهد کرد بنابراین نیازمند یک تفکر علمی مدبرانه با در نظر گرفتن همه ابعاد اجتماعی و روانشناختی جامع است از سوی دیگر فراهم آوردن زمینه‌های لجستیک کار از مواد اولیه ساخت مسکن تا حمل و نقل،ابزار، امکانات تامین این محصولات و متریال به محل ساخت و ساز مسکن  می تواند در ایجاد زمینه‌های کار و اشتغال در این مناطق کمک می‌کند.

صباح زنگنه کارشناس بین الملل در حوزه اقتصاد گفت: بحث مسکن از دولت‌های قبل تاکنون مطرح بوده و همه دولت‌ها از مشکلات مسکن و درآمد مردم مطلع بودند بنابراین مطرح کردن احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی برای مردم نشان دهنده عدم یک معیار واقعی و یک برنامه مدون و کامل است که نیاز به طرح و برنامه ریزی دارد،اما ظاهرا فقط به دادن شعار برای مردم بسنده کردند.


وی در ادامه تاکید کرد: اغلب دولت‌هایی که شعار حل مشکل مسکن را مطرح کردند به نظر می‌رسد به جای برنامه و راه حل عملی بیشتر با احساسات و عواطف مردم بازی کردند که متاسفانه مردم ادعاهای این دولت‌ها را پذیرفتند.


وی تصریح کرد: در واقع با افزایش جاذبه‌های شهری جمعیت بیشتری از روستاها به سمت کلان شهرها مهاجرت می‌کنند که علت اصلی این مهاجرت کمبود امکانات اولیه زندگی در روستاها و شهرهای کوچک است،بدیهی است که مشکل کار و اشتغال در این مناطق نیازمند راه حل‌های علمی،مدون و دراز مدت است که با شعار برطرف نخواهد شد.

این کارشناس بین الملل در حوزه اقتصاد تصریح کرد:قطعا در کشور مشکلی برای کمبود زمین نداریم و دولت بایددر راستای استفاده از تمامی ظرفیت‌های کشور برای تامین زمین جهت ساخت مسکن تلاش کند،اما به برنامه‌ریزی علمی،دقیق و صادقانه نیاز دارد تا برای مشکل مسکن راه حل علمی ارائه دهد،ایجاد شهرک‌هادر بیابان‌های لم یزرع، بدون امکانات و زیرساخت‌های لازم از جمله آب برق جاده‌ها وسایر امکانات برای مردم اقدامی غیر اصولی و علمی است.

وی یادآور شد:زمین در اختیار دولت است و امکان احداث واحد مسکونی برای مردم وجود دارد دولت با مشارکت سازمان‌ها و نهادهای مختلف از بنیاد مستضعفان گرفته تا بنیاد مسکن و سایر سازمان‌ها و نهادهای دیگر می‌تواند ساخت مسکن را توسعه دهد،قطعا می‌توان از بخش خصوصی در داخل و خارج از کشور نیز استفاده کرد.

زنگنه در ادامه افزود: احداث مسکن یکی از اقدامات مهمی است که برای ۷۰ صنف مختلف در کشور ایجاد اشتغال خواهد کرد بنابراین نیازمند یک تفکر علمی مدبرانه با در نظر گرفتن همه ابعاد اجتماعی و روانشناختی جامع است از سوی دیگر فراهم آوردن زمینه‌های لجستیک کار از مواد اولیه ساخت مسکن تا حمل و نقل،ابزار، امکانات تامین این محصولات و متریال به محل ساخت و ساز مسکن می تواند در ایجاد زمینه‌های کار و اشتغال در این مناطق کمک می‌کند.

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت:تامین وام مسکن بخشی از راه حل است اگر همه این مقدمات فراهم نشود وام مسکن تبدیل به نقدینگی در بازار و ایجاد تورم و همچنین ابزاری برای گرفتار شدن مردم نیازمند و بدون مسکن خواهد شد که امکان بازپرداخت اقساط این وام را نخواهند داشت، متاسفانه ساخت و سازهایی که در دوره‌های قبل صورت گرفته غیر علمی و غیر منطقی بوده،چرا که تسهیلات،تاسیسات و زیرساخت‌های لازم برای این مناطق فراهم نبوده است.


وی ادامه داد: احداث شهرک‌های حومه کلان شهرها برای مردم با یک تفکر بدون رعایت اصول شهرسازی بوده است،ایجاد شهرکهای جدید در کشور به خصوص در حومه کلانشهرها نتوانسته اهداف مورد انتظار مردم از جمله منافع حاصل از شهرهای جدید از بعد اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی را فراهم کند.

زنگنه در پایان با بیان اینکه دولت باید یک تفکر جامع و فراگیر جهت ایجاد زندگی شرافتمندانه برای مردم داشته باشد، خاطر نشان کرد:با شعار نمی‌توان به دنبال راه حل‌های اجبارگونه بود گرفتن مالیات‌های کلان و تحت فشار قرار دادن سرمایه‌گذاران و عدم حمایت از آنان از مشکلات دیگر در بخش انبوه سازی مسکن است، البته جولان مافیای مسکن در برخی اوقات مشکلات را دوچندان می‌کند. دولت باید با حمایت از شهرهای مهاجر فرست، اقدامات معقول ایجاد اشتغال با روش‌های علمی مدرن برای رفع کمبود آب  متناسب با هر منطقه ایجاد کند.

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود