Template not found: /templates/videos/single-lastvideosone.tplTemplate not found: /templates/videos/single-lastvideosone.tplTemplate not found: /templates/videos/single-lastvideosone.tplTemplate not found: /templates/videos/single-lastvideosone.tplTemplate not found: /templates/videos/single-lastvideosone.tpl

هند ابرقدرت می‌شود؟

محمد هاشمی - نشست سران گروه ۲۰ که در ماه سپتامبر برای اولین‌بار در در دهلی‌نو برگزار شد، فرصتی بود برای «نارندرامودی»، نخست‌وزیر هند تا در میان رهبران ۲۰اقتصاد برتر جهان قرار گیرد. با وجود غیبت شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین در این نشست، حجم تجارت بین هند و چین قابل‌توجه بود و در سال ۲۰۲۲ به رقم بی‌سابقه ۱۳۵٫۹۸میلیارد دلار رسید. اما به نظر می‌رسد به دلایل راهبردی و اقتصادی روابط بین دو همسایه آسیایی در حال تغییرات جدی است. در حالی که «شی جین‌پینگ»، رئیس‌جمهور چین، خواهان اصلاح نظام حکمرانی جهانی و قرار گرفتن چین در مرکز نظم نوین جهانی است، «مودی» قصد دارد ظرف پنج‌سال هند را به یکی از سه اقتصاد برتر جهان تبدیل کند.  

اینکه چقدر این هدف عملی است به عوامل مختلفی بستگی دارد. «مودی» برای ایجاد جهش اقتصادی در هند و به‌منظور تشویق سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی (FDI)، ابتکارات مختلفی را برای ایجاد شغل در بخش تولید و نوآوری مطرح کرده است. سیاست تسهیل سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، شرکت‌های غربی مانند آمازون، اپل، سامسونگ، ایکیا و فایزر را به سرمایه‌گذاری در هند ترغیب کرده است. در ماه ژوئن، اپل برنامه خود را برای انتقال ۱۸درصد از تولید جهانی آی‌فون از چین به هند اعلام کرد. در ماه سپتامبر، شرکت «مایکرون تکنولوژی»، سازنده نیمه‌هادی‌ها، از طرح‌های خود برای ساخت چند واحد مونتاژ و بسته‌بندی در هند خبر داد. در واقع می‌توان گفت موفقیت‌های اقتصادی اخیر هند موجب تقویت جایگاه بین‌المللی این کشور شده و اعتمادبه‌نفس آن را افزایش داده است. اکنون، با تغییرات ژئوپلیتیک، برخی پیش‌بینی می‌کنند که این کشور می‌تواند به ابرقدرت اقتصادی جدید جهان بدل شود. پرونده امروز «باشگاه‌اقتصاددانان» به این موضوع اختصاص دارد.

دانلود
اخبار مرتبط
نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود