فروش متری مسکن در انتظار چراغ سبز بورس
افزایش قیمت مسکن در کلانشهرهای کشور بویژه تهران موجب شده که بسیاری از دلالان بازار مسکن از این فضا بهره ببرند اما یکی از راهکارهای اثر گذار با کنترل قیمت و حذف واسطه گران، فروش مسکن در فضای بورس است.
طرح فروش متری از طریق بورس ایدهای بود که توسط مدیریت شهری پایتخت پیشنهاد و کارهای مقدماتی آن در دستور کار قرار گرفته اما این طرح به دلایلی هنوز اجرایی و عملیاتی نشده و شهروندان منتظر فروش مسکن از طریق پنجره سازمان بورس است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران روز دوشنبه در این خصوص گفت: فعالیت قرارگاه جهادی مسکن در این دوره از مدیریت شهری در راستای رفع موانع تولید مسکن و تولید مسکن استطاعت پذیر آغاز شده است.
سید مهدی هدایت با اشاره به اینکه سه رویکرد تسهیلگری در قرارگاه جهادی مسکن لحاظ شده است، اظهار کرد: مشارکت در ساخت مسکن، احداث مسکن توسط شهرداری و همچنین مسکن معاوضه از رویکردهایی است که در ارتباط با حل مشکل مسکن شهروندان پیگیری و دنبال میشود.
وی با تاکید بر راه اندازی طرح فروش متری مسکن در بورس افزود: ما بنا داریم از ابزارهای نوین مالی برای فروش مسکن استفاده کنیم و منابع خرد در اختیار مردم و سرگردان به جای اینکه به سمت سکه و دلار برود به سمت مسکنی که در بازار سرمایه ارائه میشود، بیاید.
به گفته هدایت، این طرح آماده است و به محض ابلاغ بخشنامه از طرف سازمان بورس فروش متری مسکن در قالب بازار سرمایه آغاز خواهد شد.
وی تاکید کرد: هم اکنون طرح مسکن هلال احمر آماده فروش متری در قالب بورس است و به تدریج سایر واحدهای مسکونی در قالب فروش متری نیز به همین شیوه عرضه خواهد شد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به احداث مسکن با مشارکت شهرداری تهران در برخی از نقاط شهر نیز گفت: مجتمع مسکونی آرام در منطقه ۱۸ یکی از طرحهای مهم مسکن سازی مشارکتی در تهران است که در فاز اول یک هزار واحد و در فاز بعدی یک هزار و ۵۰۰ واحد دیگر با مشارکت بنیاد مسکن ساخته و به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با بیان اینکه ۲۳ هزار واحد مسکونی شهرداری تهران با مشارکت دستگاههای دیگر در مراحل مختلف صدور پروانه قرار دارد، یادآور شد: جدای از این، احداث ۵۰۰ هزار واحد مسکونی نیز در تفاهمنامههای مختلف در دستور کار قرار دارد که از این تعداد ۲۱۷ هزار واحد مسکونی در مسیر صدور پروانه قرار گرفته است.
هدایت در ادامه به دلایل گرانی مسکن در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات جدی در حوزه مسکن که اثر مستقیمی بر قیمت آن دارد طولانی بودن زمان ساخت وسازها است و همچنین انرژی زیادی که در این راه هدر میرود.
به گفته وی، ما میتوانیم زمان ساخت را کاهش دهیم و همین امر بر تولید و اشتغال هم تأثیرگذار است اگر یک مسکن بجای چهار سال در یک سال ساخته شود چهار بار منابع میچرخد در حالیکه اگر ساخت و سازها طولانی شود منابع در پروژهها گیر میکند و اتلاف منابع خواهیم داشت به همین خاطر ما باید به سمت صنعتی سازی حرکت کنیم و زمان ساخت را کاهش دهیم.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران اضافه کرد: وقتی تولید زیاد شود عرضه هم بیشتر میشود و همین موضوع در کاهش قیمت مسکن تأثیرگذار است با صنعتیسازی دیگر یک سازنده بجای اینکه در چهار سال ۱۰۰ واحد تولید کند این بار در چهار سال ۴۰۰ واحد تولید میکند و همین امر باعث افزایش اشتغال نیز میشود.