رکوردزنی محصولات لبنی در صادرات صنایع غذایی

طبق گزارش اتاق بازرگانی ایران صادرات صنایع غذایی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد رشد ۱۴ درصدی بوده است که محصولات لبنی بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است.

براساس اطلاعات منتشر شده از سوی اتاق بازرگانی ایران، صادرات صنایع غذایی در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۴ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش یافته و بر این اساس به بیش از ۱.۸۱ میلیارد دلار رسیده است.

صادرات صنایع غذایی در پنج سال گذشته شاهد نوساناتی بوده است و صادرات این صنعت در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ به ترتیب حدود ۱.۵۴، ۱.۵۰، ۱.۶۶، ۱.۵۸ و ۱.۸۱ میلیارد دلار بوده و متوسط قیمت صادراتی هر تن محصولات صنایع غذایی در سال‌های یاد شده به ترتیب ۱۱۳۶، ۸۷۵، ۹۶۲، ۱۰۱۵ و ۹۶۲ دلار محاسبه شده است.

این گزارش به اقلام عمده صادراتی در حوزه صنایع غذایی در سال گذشته پرداخته که حاکی از آن است که بیشترین صادرات در این بخش مربوط به محصولات لبنی بوده و طی مدت یاد شده ۵۵۱ هزار تن محصولات لبنی به ارزش ۷۳۳ میلیون دلار از کشور صادر شده است.

 رب گوجه فرنگی و آبمیوه و کمپوت در رتبه بعدی قرار دارد که ارزش صادرات آن‌ها در سال گذشته به ترتیب ۱۴۵ و ۱۲۶ میلیون دلار بوده است.

انواع مخمرهای غذایی، کاکائو و فرآورده‌های آن‌ها و انواع نان هم کمترین صادرات را در بین محصولات غذایی در سال گذشته به خود اختصاص داده‌اند به‌ طوری‌که صادرات سه گروه یاد شده در سال ۱۴۰۲ به ترتیب ۴۱، ۴۹ و ۸۰ میلیون دلار بوده است.

 ابوالحسن خلیلی، رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران، نیز صادرات صنایع غذایی جهان در سال ۲۰۲۳ را بالغ بر ۷۰۰ میلیارد دلار اعلام کرده است.
وی در این راستا گفت: نسبت صادرات صنایع غذایی ایران در این سال در مقایسه با صادرات صنایع غذایی در جهان، ۰.۳ درصد بوده است و همچنین صنایع غذایی سهم ۳.۷ درصدی از تولید ناخالص داخلی و سهم ۱۸ درصدی از کل اشتغال صنعتی را دارد، سهم صنایع غذایی از ارزش‌افزوده بخش صنعت نیز حدود ۱۱ درصد و سهم صادرات آن ۳.۷ درصد از کل صادرات صنایع است. از سوی دیگر در حال حاضر ۸۳۰۰ واحد صنعتی ثبت شده با اشتغال ۳۶۱ هزار نفر و تولید ۴۰ میلیون تن فرآورده غذایی در کشور فعال هستند.

 

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود