مصوبه تعهد ارزی برای صادرکنندگان فرش مشکل ساز شده است

رئیس کمیسیون فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون با بیان اینکه مصوبه تعهد ارزی برای صادرکنندگان فرش مشکل ساز شده است، گفت: این امر بر روی صادرات فرش اثرگذاشته است.

عبدالله بهرامی، رئیس کمیسیون فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون در گفت‌وگویی از عدم معافیت فرش دستباف از مصوبه تعهد ارزی بانک مرکزی انتقاد کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲ مجلس مصوب کرد که فرش دستباف از تعهد ارزی معاف شود اما زمانی که این مصوبه را جهت اجرا ابلاغ کردند، بهمن ماه سال ۱۴۰۲ بود و متاسفانه یک ماه بعد در زمان بستن بودجه ۱۴۰۳ مجددا فرش مشمول مصوبه تعهد بانک مرکزی شد و هیچ اتفاقی در خصوص معافیت فرش دستباف نیفتاد.

وی همچنین افزود: در لایحه بودجه ۱۴۰۳ مجدد معافیت فرش دستباف برداشته شد در حالی که فرش کالایی نیست که بتوان برای آن یکروزه خریدار پیدا کرد و این رابطه اکنون به دلیل شرایط تحریمی و اقتصادی قطع شده و نیاز به ترمیم دارد.

بهرامی ادامه داد: متاسفانه در روابط مالی با جهان مشکل وجود دارد و بحث تحریم‌های داخلی هم به این مساله دامن زده است. مصوبه تعهد ارزی برای صادرکنندگان فرش مشکل ساز شده و روی صادرات فرش اثرگذاشته است.

رئیس کمیسیون فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون در ادامه مشکل دیگر صنعت فرش را عدم ثبات نرخ ارز و قیمت مواد اولیه برشمرد .

وی در ادامه تصریح کرد:  نرخ ارز و قیمت مواد اولیه مدام در حال تغییر است و ۳۵ درصد هزینه تولید فرش، مواد اولیه است.

رئیس کمیسیون فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون ادامه داد: با گران شدن پشم و ابریشم و مواد اولیه، قیمت فرش افزایش می‌یابد و به تناسب آن هزینه‌های جانبی و حمل و نقل نیز بالا می‌رود؛ در حالی که کشورهای رقیب چیزی به نام افزایش قیمت مواد اولیه،‌ افزایش تورم یا دستمزد ندارند وتثبیت نرخ ارز به فروش و صادرات فرش آنها کمک می‌کند.

بهرامی با بیان اینکه آنها قراردادی که با مشتری خارجی می‌بندند، هر مبلغی که باشد ظرف یکسال تغییر نمی‌کند ولی ما چون ثبات نرخ ارز را نداریم نمی‌توانیم برای سفارش قرارداد ببندیم، در حالی که دنیای امروز دنیای سفارش است، اظهار کرد: این موضوع که ما فرش را تولید کنیم و در انبار بگذاریم و منتظر باشیم کسی فرش را قبول کند و بخرد توجیهی ندارد و به منزله هدررفت سرمایه است.

وی افزود: برخی از تولیدکنندگان فرش از این صنعت خارج شده‌اند زیرا برایشان مقرون به صرفه نیست. تنها به صادرات فرش امید داریم اما مصوبه تعهد ارزی برای صادرکنندگان نیز مشکل آفرین شده است.

بهرامی همچنین به وجود بیش از ۱۲ هزار نفر کارشناس ارشد در صنعت فرش اشاره کرد و گفت: فرش دستباف اشتغالزایی و درآمدزایی بالایی دارد و فارغ التحصیلان جویای کار می‌توانند در قالب مشاغل خانگی از این طریق برای خود اشتغالزایی و کسب درآمد کنند.

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود