حد سود و ضرر سهم را چگونه ببندیم؟

اگر قیمت سهم از قیمت اعمال اختیار خرید عبور کرده و رشد شارپ را در پیش بگیرد، سرمایه‌گذار از رشد احتمالی عقب خواهد ماند. بنابراین قبل از اجرای راهبرد فروش کال، سرمایه‌گذار باید به حد ضرر و حد سود خود آگاه باشد. 

نگرانی‌های موجود پیرامون کاهش قیمت سهام یا دارایی مورد معامله، هیچ گاه نه کم می شود و نه عادی و از این رو سرمایه‌گذار را محتاط‌‌‌تر می کند.

در واقع بازار آپشن این قابلیت را فراهم کرده است که سرمایه‌گذار می‌‌‌تواند با استفاده از اختیار فروش، کف قیمت سهم یا دارایی را بسته و ضرر را در محدوده خاصی محدود کند. این استراتژی در بازار اختیار فروش پوششی یا «married put» شناخته می‌شود.

از طرفی معایب این راهبرد معاملاتی سبب شده است تا استراتژی‌ای نظیر «کولار» (collar) با تعیین حد سود برای معامله، بهای تمام‌شده سهم و خرید اختیار فروش را کاهش دهد.

به عبارت دیگر، در بازار این قابلیت وجود دارد که مانند بازارهای جهانی با استفاده از اختیار معامله، حد ضرر و حد سود برای بازار تعیین شود و بتوان در مدت‌زمان معلوم کف و سقف یک سهم را بست و به‌راحتی با روند رو به رشد دارایی همراه شد، به‌طوری که اکنون این قابلیت وجود دارد که بتوان حد ضرر و حد سود بازار سهم را جابه‌‌‌جا کرد.

براین اساس، در بازار آپشن و به‌خصوص در سهام بنیادی این توصیه بسیار مطرح می شود که «سهم را بخر و یک اختیار فروش نیز در کنار آن نگه‌دار.»

موضوعی که سبب می شود تا سرمایه‌گذار به وسیله اختیار فروش خریداری‌شده سهم خود را اگر به زیر قیمت اعمال قرارداد اختیارمعامله فروش نفوذ کرد، به قیمت اعمال آن قرارداد بفروشد و ضرر خود را محدود نگه دارد و در صورتی که قیمت سهم از قیمت اعمال بالاتر رفت و رشدی شارپ را در پیش گرفت از روند صعودی استفاده کند.

اما در صورتی که قیمت نماد «اهرم» در بازار 2هزار تومان باشد و قرارداد اختیار فروش این نماد با قیمت اعمال 2هزار و 200تومانی، حدود 300تومان قیمت بخورد، خرید سهم در کنار خرید اختیار فروش بهای 2هزار و 300تومانی را برای سرمایه‌گذار به همراه دارد.

از سوی دیگر با فروش کال‌آپشن، قیمت اعمال 2هزار و 200تومان به قیمت اعمال 95تومان نه‌تنها هزینه اختیار فروش بلکه هزینه خرید اهرم نیز کاهش می‌‌‌یابد.

این موضوع سبب کاهش نقطه سربه‌‌‌سر و سرعت به سود رسیدن استراتژی می‌شود و حتی گاهی برابری قیمت اختیار فروش با اعمال دور و قیمت اختیار فروش، سبب می‌شود تا بهای تمام‌شده این راهبرد معاملاتی، به اندازه همان خرید سهم باشد.

اما تفاوت آن با خرید خالی سهم در آن است که حد سود و حد ضرر محدود است.

توجه داشته باشید که نمودار گزارش، مثال واقعی از این راهبرد معاملاتی است.

 

در واقع قیمت نماد «اهرم» 2هزار و 50تومان و قیمت اختیار فروش در زیان آن حدود 23تومان معامله می‌شود. 

همچنین «ضهرم4005» با قیمت اعمال 2هزار و 200تومان یک حد سود برای این نماد است.

بنابراین با فروش این قرارداد، عملا با دریافت 95تومان، بهای تمام‌شده معامله کاهش می‌‌‌یابد.

بنابراین سود استراتژی از خرید خالی «اهرم» بالاتر است.

در این مثال، حتی سود اهرم از خرید خالی آن نیز در یک روند صعودی بیشتر شده است.

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود