ایران؛ یک معبرِ ترانزیتِ امن و مقرون‌ به‌صرفه

سرپرست مرکز امور بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه ایران در چهارراه ترانزیت ریلی شرق و غرب - شمال و جنوب قرار دارد، گفت: براین اساس ایران یک معبرِ ترانزیتِ امن و مقرون‌ به‌صرفه محسوب می‌شود.

امین ترفع، سرپرست مرکز امور بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی در گفت‌وگویی پیرامون ظرفیت ایران در حوزه ریلی نسبت به کشورهای منطقه و  پتانسیل مطلوب آن   اظهار کرد: در خطوط راه‌آهن ایران ظرفیت ریلی استاندارد و اتصال پر ظرفیت به کشورهای ترکمنستان فراهم است و از سوی دیگر نیز در داخل کشور ۱۵ هزار کیلومتر شبکه ریلی اعم از آنتنی‌ها و مسیرهای اصلی وجود دارد که عدد قابل توجهی است.

وی تصریح کرد: البته نقض‌های زیرساختی در حوزه ریلی وجود دارد، به ویژه خطوط ریلی که به کشورهای همسایه متصل است اما در حال حاضر زیرساخت‌های اتصال به کشورهای همسایه در حال تکمیل و افزایش ظرفیت است.

ترفع با بیان اینکه با کشورهای افغانستان و پاکستان نیز اتصال خود ریلی داریم اما افغانستان شبکه ریلی ندارد و از سوی دیگر ایران با ترکمنستان دارای دو مسیر پیوسته ریلی است که از سرخس و اینچه برون با خط ریلی آذربایجان وارد خاک ایران شده است گفت: شبکه ریلی ایران به آستارا متصل نیست، البته ایران با کشور ارمنستان نیز شبکه ریلی پیوسته ندارد و شبکه ریلی ایران به ترکیه نیز محدود است، زیرا امتداد خط ریلی ایران تا محدوده دریاچه وان است. البته خط ریلی شلمچه - بصره نیز در دست اجرا است که انتظار می‌رود در آینده نزدیک به ثمر برسد.

وی با اشاره به ظرفیت ترانزیتی ایران، نیز اظهار کرد: ظرفیت ایران تنها به کریدور شمال - جنوب محدود نمی‌شود، در واقع یک شبکه ترانزیتی است که اتصال تمام کشورهای همسایه شمالی - جنوبی - شرقی - غربی را دارد، به عبارت دیگر ایران تنوع مسیر ریلی بسیاری دارد و تنوع کریدورهایی که از خاک ایران عبور می‌کنند، حاکی از جایگاه حائز اهمیت این کشور است.

ترفع با بیان اینکه علیرغم اینکه مسیرهای رقابتی دیگر هم در منطقه مطرح می‌شود که کشورها در راستای توسعه منافع ترانزیتی خودشان در تلاش هستند اما موقعیت ترانزیتی ایران به طوری است که همیشه به عنوان یکی از کوتاه‌ترین و ارزان‌ترین مسیرهای ترانزیتی در جهت‌های مختلف شناخته می‌شود، گفت: در صورتی که کریدورها به درجه کریدورهای توسعه‌ای یا کریدور اقتصادی برسند، می‌توانند سبب توسعه اجتماعی و اقتصادی محدوده‌های جغرافیایی شوند.

سرپرست مرکز امور بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی افزود: در صورتی که کریدور ریلی به تکامل خود برسد، یعنی در این مسیر حمل‌ونقلی موانع تجاری و اقتصادی بین مناطق جغرافیایی برداشته شده است، بدین ترتیب، در راستای حذف موانع موجود جریان وسیع ظرفیت تجارت در محدوده جغرافیایی مورد نظر ایجاد می‌شود که در مقابل رشد اقتصادی و اجتماعی هم در این محدوده رخ می‌دهد.

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود