جایگزینی گوگرد به‌جای قیر صرفه‌جویی ۳ میلیارد دلاری را در پی دارد

رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی گفت: در صورتی که بتوانیم گوگرد را در محصول قیر جایگزین کنیم، امکان صرفه‌جویی ارزی سالیانه تا سه میلیارد دلار از این محل حاصل خواهد شد.

محمد مهدی حیدری، رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی با بیان اینکه ایران مقام یازدهم جهان در تولید گوگرد را دارد، تصریح کرد: این محصول برای تولید قیر آسفالت گوگردی، پوشش‌های گوگردی برای سازه‌های بتنی موجود و همچنین بتن گوگردی کاربرد دارد.

وی در این راستا ادامه داد: به طور عمده بتن گوگردی در مناطقی همچون حوزه خلیج فارس و سازه‌های دریایی که با خوردگی بالا مواجهیم، دوامی بی‌انتها دارد.

حیدری با بیان اینکه هزینه خوردگی سازه‌ها سالیانه ۲.۷ میلیارد دلار است که با دانشی که در اختیار داریم می‌توانیم در یک برنامه چهار ساله این میزان خوردگی را به صفر برسانیم، ادامه‌داد: در موضوع پوشش‌های گوگردی، بسیاری از سازه‌ها از جمله پل‌ها، ابنیه فنی، نیوجرسی‌ها، قطعات بتنی و غیره در کشور ساخته شده که اگر پوشش گوگردی روی این قطعات موجود بدهیم، عمر مفید آنها تا چهار برابر افزایش خواهد یافت.

وی افزود: میزان تولید قیر در کشور سالیانه ۵.۵ میلیون تن و میزان تولید گوگرد سالیانه ۱.۶ میلیون تن است که می‌توانیم تا ۴۰ درصد به جای قیر از گوگرد استفاده کرده و ظرفیت صادراتی قیر را افزایش دهیم و از این رو می توان ارزآوری از محل صادرات قیر را به سه میلیارد دلار افزایش داد.

رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی تصریح کرد: در حال حاضر هر تن گوگرد بین هفت تا ۱۴ دلار و هر تن قیر ۲۰ دلار صادر می‌شود، اما در صورتی که بتوانیم گوگرد را در قیر جایگزین کنیم می‌تواند تا سه میلیارد دلار صرفه‌جویی به دنبال داشته باشد.

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود