متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی با فرمول جدید
اجرای فرمول جدید همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی با تغییرات مثبت و تمرکز بر تأمین منابع از مطالبات دولت و سودآوری شستا، بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان را هدف قرار داده است.
واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در ماه آبان با حواشی مختلفی همراه شده و این حواشی همچنان ادامه دارد.
در شروع ماه آبان اعلام شد که احکام متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری صادر شده است اما تا ۲۰ آبان خبری از متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نبود و این موضوع با اعتراض این گروه از بازنشستگان همراه شد. حتی یکبار فیش حقوقی بازنشستگان تامین اجتماعی بدون اعمال متناسبسازی منتشر شد و روز بعد فیش حذف و اعلام شد که قرار است فیشهای جدید همراه با اعمال متناسبسازی منتشر شود.
حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، از اجرای طرح متناسبسازی مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی ابراز رضایت کرد و آن را گامی مثبت در جهت بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان دانست.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری به بازخورد مثبت از اجرای فرمول جدید همسانسازی حقوق بازنشستگان توسط سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد. او گفت که از ابتدای دوران مدیریت جدید سازمان تأمین اجتماعی، بازنشستگان اظهار کردهاند که این فرمول جدید، نسبت به فرمول قبلی که توسط مجلس پیشنهاد شده بود، بهتر است. فرمول جدید که در ابتدا با مخالفتهایی روبهرو شد، در نهایت بهطور کامل اجرایی شد و به گفته او، تقریبا مشابه فرمول ۱۳۹۹ است، با این تفاوت که حداقلبگیران نیز مشمول این طرح شدهاند و در نهایت به نسبت دریافتی خود از مزایای این طرح بهرهمند میشوند.
منابع تأمین طرح متناسبسازی
در خصوص منابع مورد نیاز برای اجرای طرح متناسبسازی، صادقی اشاره کرد که مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی پیش از شروع اجرای طرح، به تأمین منابع آن توجه کرده است. به گفته او، بخشی از منابع مورد نیاز این طرح از مطالبات تأمین اجتماعی از دولت تأمین میشود. دولت نیز در سال ۱۴۰۴ موظف به پرداخت ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در قالب رد دیون به سازمان تأمین اجتماعی است.
همچنین او به تمرکز مدیرعامل بر سودآوری شستا اشاره کرد و گفت که این اقدام به افزایش آوردههای مالی سازمان تأمین اجتماعی کمک خواهد کرد. در کنار این، به نظر میرسد که دولت نیز در نظر دارد که دستمزدها را در سال آینده بر اساس تورم واقعی افزایش دهد که این امر میتواند در تأمین منابع بیمهای تأثیرگذار باشد.
نگاه آیندهنگر و محافظهکارانه مدیرعامل
صادقی با اشاره به تجربیات پیشین آقای سالاری در مدیریت شستا و سرمایهگذاریهای سودآور در این حوزه، خاطرنشان کرد که وی با شناخت عمیق از جامعه و اقشار ضعیف، میتواند علاوه بر تأمین منابع طرح متناسبسازی، به مطالبات تأمین اجتماعی از دولت برای پرداخت رد دیون فشار بیاورد. او به شجاعت سالاری در دوره قبل نیز اشاره کرد که در شرایط سخت اقتصادی، حتی حاضر بود استقراض کند تا اموال و سهام تأمین اجتماعی فروخته نشود.
تأکید بر اهمیت طرح متناسبسازی
این عضو اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در پایان تأکید کرد که طرح متناسبسازی نه تنها یک تغییر مثبت در بهبود وضعیت اقتصادی بازنشستگان است، بلکه با توجه به مراقبتهای مالی و سرمایهگذاریهای اصولی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، آیندهای روشنتر برای این سازمان و افراد تحت پوشش آن رقم خواهد خورد.
با اجرایی شدن فرمول جدید همسانسازی حقوق بازنشستگان و توجه به تأمین منابع از مطالبات دولت و سودآوری شستا، به نظر میرسد سازمان تأمین اجتماعی گامهای مؤثری در بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان برداشته است. در عین حال، حمایتهای آقای سالاری از بازنشستگان و تمرکز بر سرمایهگذاریهای سودآور نشاندهنده نگاه آیندهنگرانه و پایدار در تأمین اجتماعی است که امید به بهبود شرایط اقتصادی را در جامعه کارگری و بازنشستگان تقویت کرده است.