طرح انتقال آب دریا در سیستان و بلوچستان در چه مرحلهای قرار دارد؟

سخنگوی صنعت آب کشور از پیشرفت ۳۲ درصدی طرح انتقال آب دریا در سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: آب شیرین کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی در این منطقه آماده بهرهبرداری است.
عیسی بزرگزاده، سخنگوی صنعت آب کشور در گفتگویی پیرامون موضوع طرح انتقال آب دریا در سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: در منطقه سیستان طرحهای مختلفی در سه مرحله برای تامین آب مورد نیاز مردم در نظر گرفته شده که شامل طرحهای اضطراری، میان مدت و بلندمدت است.
وی با اشاره به طرح های اضطراری تامین آب گفت: در این بخش بیش از ۱۰۰ حلقه چاه حفر شده است که در نهایت شبکههای جمع آوری آن ایجاد شده است.
سخنگوی صنعت آب ادامه داد: این طرحها در منطقه هامون، هیرمند و حرمک و مناطق اطراف آن اجرا شده است.
بزرگ زاده با اشاره به استقرار آب شیرین کن ۱۰۰ هزار متر مکعبی در منطقه زهک ، گفت: این آب شیرین کن در حال حاضر آماده بهرهبرداری است.
وی ادامه داد: طرح هایی در منطقه بندان اجرا شده است و از این رو پروژه های اضطراری آماده است، البته در منطقه بندان ۱۰ درصد کار هنوز باقی مانده که در موعد مقرر انجام خواهد شد.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به طرحهای میان مدت که آبخوان شرقی بود، نیز اظهار کرد: این موضوع نیز در دست کار است البته نیاز به تزریق منابع مالی و توجه بیشتری دارد.
بزرگ زاده در ادامه با اشاره به موضوع انتقال آب دریا به عنوان طرح بلندمدت استان گفت: این طرح ۳۲ درصد پیشرفت کار دارد.
وی افزود: طبق مصوبه هیات وزیران که خود نیز بر اساس قانون انتقال آب از دریای عمان به سیستان هست، باید مشوق هایی را در نظر بگیریم که در نظر گرفته شده است و در این طرح صنایع موظف شدهاند، کمک کنند و اصرار داریم این طرح با قدرت جلو برود تا کام مردم سیستان و بلوچستان را شیرینتر کند.
گفتنی است، انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به شرق کشور از جمله طرحهای کلان تعریف شده برای تامین بخشی از کسری آب دالان شرقی کشور است که از آبان سال ۱۴۰۰ آغاز شده است.