12 درصد سموم کشاورزی پرخطر هستند

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه 12 درصد سموم کشاورزی مورد استفاده در بخش کشاورزی پرخطر هستند، گفت: از این رو به دنبال آن هستیم تا برای سموم پرخطر جایگزینهای کمخطرتر تعیین شود.
مریم جلیلی، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در اظهاراتی با بیان اینکه اگر کنترل آفات و بیماریهای حوزه نباتات انجام نشود، طبق اعلام سازمان فائو، سی تا چهل درصد محصولات کشاورزان از بین میرود تصریح کرد: براین اساس این تلفات بسته به نوع محصول متفاوت است.
وی پیرامون وضعیت سلامت آفتکشهای کشاورزی در کشور نیز اظهار کرد: چهارده قلم از سموم پرخطر از چرخه تولید محصولات کشاورزی کشور حذف شده و سموم کمخطرتر جایگزین آنها شده است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: هفتاد و پنج تا هشتاد درصد آفتکشهای بخش کشاورزی در داخل کشور تولید میشود، اما نود و پنج درصد مواد اولیه آن وارداتی است.
وی گفت: مصرف سمومی که در کشور ممنوع است، چه به صورت مواد اولیه و چه به صورت سموم آماده، ممنوع است و با توجه به این موضوع جایگزینی برای آنها تعیین میشود و تفاوتی در این خصوص قائل نمیشوند.
جلیلی ادامه داد: دوازده درصد سموم کشاورزی مورد استفاده در بخش کشاورزی پرخطر هستند و از این رو به دنبال آن هستند که برای سموم پرخطر جایگزینهای کمخطرتر تعیین کنند.
وی گفت: باید توجه داشت که برای مبارزه با جوندگان نیاز به سموم متفاوتی وجود دارد که سموم پرخطر معمولاً در این بخش مورد استفاده قرار میگیرند.