چند سد کشور در وضعیت بحرانی قرار دارند؟

رئیس فراکسیون محیط زیست گفت: وضعیت آب ۴۴ سد کشور بحرانی است.
سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون محیط زیست و کشاورزی مجلس شورای اسلامی در اظهارتی با اشاره به وضعیت بحرانی آب در حوزه کشاورزی و حوزه آب شرب گفت: براساس آمارها ورودی آب مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی ۱۴۰۳ تا کنون ۳۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: براین اساس حجم آب موجود در مخازن سدها نیز نسبت به سال قبل از آن ۱۸ درصد و نسبت به متوسط ۵ ساله ۱۵ درصد کاهش نشان میدهد.
رفیعی با بیان اینکه وضعیت ۵ سد استان تهران نیز بحرانی است، تصریح کرد: این موضوع در حالی است که درصد پرشدگی آنها ۳۳ درصد نسبت به میانگین ۵ سال گذشته کمتر شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر تنها ۲۴ درصد مخازن این سدها پر شدهاند و از سوی دیگر آب معادل برف بالادست این سدها نیز نسبت به سال گذشته بین ۴۷ تا ۵۴ درصد کاهش نشان میدهد که این امر وضعیت بحرانی را برای آب استان تهران رقم میزند.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با اشاره به وضعیت سدهای حوزه آبریز دریاچه ارومیه نیز گفت: میزان پرشدگی ۱۳ سد این حوزه نسبت به سال گذشته ۳۶ درصد کاهش یافته است که این امر روزهای سختی را برای این دریاچه رقم خواهد زد.
رفیعی ضمن اشاره به تغییرات اقلیمی نیز اظهار کرد: تغییرات اقلیمی در کنار تغییر نکردن الگوی مصرف آب در حوزه های شرب و کشاورزی، مدیریت ناصحیح در حوزه کاشت محصولات کشاورزی آب بر و عدم استفاده از فناوریهای جدید آبیاری زمینهای کشاورزی در کشور، عدم سرمایهگذاری مناسب برای بازچرخانی آب و استفاده از فناوریهای جدید و مدیریت نامناسب در حوزه دپلماسی آب موجب شده است که کشور هماکنون درگیر بحران جدی آب باشد.
وی ادامه داد: وضعیت سفره آبهای زیرزمینی کشور نیز به دلیل برداشتهای بیرویه بسیار اسف بار است و از این رو ۳۰ استان کشور درگیر پدیده فرونشست زمین هستند و همین برداشتهای بیرویه وبیضابطه بدون نظارت موجب این امر شده است.