افزایش ۱۳ درصدی تولید برق حرارتی

مدیرعامل شرکت برق حرارتی اظهار کرد: میزان تولید این نیروگاهها از ابتدای سال 1404 تاکنون با ثبت رکوردی جدید افزایش ۱۳ درصدی را تجربه میکند.
ابوالفضل عسگری، مدیرعامل شرکت برق حرارتی با بیان اینکه در سال 1403 در این مقطع زمانی حدود ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه برقابی در مدار تولید بود که این رقم در حال حاضر به کمتر از ۲۵۰۰ مگاوات رسیده است، اظهار کرد: در واقع امسال به طور متوسط نسبت به سال گذشته حدود ۵.۵ درجه دمای هوا افزایش یافته است. در این زمینه باید به این نکته توجه داشت که به ازای هر یک درجه افزایش دما، ضمن کاهش تولید نیروگاهها بالغ بر ۱۵۰۰ مگاوات مصرف افزایش مییابد.
وی تاکید کرد: امسال برای نخستین بار در تاریخ صنعت برق میزان افزایش مصرف برق کشور در فروردینماه دو رقمی و به ۱۱ درصد رسیده است. از همین رو صنعت برق حرارتی امسال با شرایط ویژهای برای تامین برق مشترکان و جبران محدودیتهای ایجاد شده در سایر حوزهها روبهرو است.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی با بیان اینکه محدودیتهای سوخت زمستان سال گذشته سبب تعویق بخشی از برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی شده بود، اظهار کرد: در همین راستا برای جبران این وضعیت برنامه ویژهای برای فشردهسازی فعالیتها در دستور کار گرفت و در نتیجه حجم تعمیرات نیروگاههای حرارتی در نوروز امسال با افزایش ۶۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته از مرز ۱۱ هزار و ۵۰۰ مگاوات عبور کرد.
وی با اشاره به تلاش بیوقفه نیروگاههای حرارتی برای پاسخگویی به افزایش بیسابقه مصرف برق در کشور، گفت: کاهش خروج اضطراری، افزایش آمادگی و میزان پایداری، رفع محدودیت، ارتقای توان و بهرهبرداری از واحدهای جدید نیروگاهی موجب شده تا میزان تولید برق این واحدها از ابتدای سال تاکنون با ثبت رکوردی جدید در تاریخ صنعت برق، افزایش ۱۳ درصدی را تجربه کند.
عسگری گفت: در سه ماهه تابستان سال گذشته توان تولید برق نیروگاههای حرارتی حدود ۴۸ هزار مگاوات بوده که امسال با تلاش تمامی ارکان صنعت برق حرارتی در تلاشیم تا این رقم را به ۵۲ هزار مگاوات افزایش دهیم.
وی برنامه ویژه برق حرارتی در این دوره را احداث واحدهای جدید و ارتقا و رفع محدودیت واحدهای موجود برشمرد و گفت: برای پیک تابستان امسال بیش از ۴۷۰۰ مگاوات افزایش ظرفیت نیروگاهی در دستور کار قرار گرفته که بالغ بر ۱۴۳۰ مگاوات آن مربوط به طرحهای ارتقای توان تولید و رفع محدودیت واحدهای نیروگاهی موجود است.
عسگری با اشاره به اینکه ضریب آمادگی تولید برق نیروگاههای حرارتی تابستان امسال از مرز ۹۸ درصد عبور خواهد کرد، افزود: از نیمه دوم سال گذشته به منظور افزایش آمادگی نیروگاههای حرارتی برای تولید برق پایدار در پیک تابستان امسال حدود ۱۰۲ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته که تاکنون ۱۰۰ هزار مگاوات از این برنامه آغاز شده و مراحل پایانی خود را سپری میکند.