شروط معافیت از مالیات بر اجاره چیست؟
مشاور وزیر راه و شهرسازی در تشریح شرایط معافیت از مالیات بر اجاره، بر اساس قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره گفت: در صورتی که موجری، خانه خود را در اختیار خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی قرار دهد، شامل ۱۰۰ درصد معافیت مالیاتی خواهد شد.
سید جواد سادات، مشاور وزیر راه و شهرسازی با اشاره به قانون ساماندهی بازار زمین و مسکن اظهار کرد: براساس ماده ۷ قانون ساماندهی بازار زمین و مسکن، در صورتی که نرخ تورم عمومی برخی از استانها بیش از ۳۰ درصد باشد، وزارت راه و شهرسازی میتواند از طریق شورای عالی مسکن نرخ افزایش اجاره بها را تعیین کند.
وی در این راستا توضیح داد: در یکی از تبصرهها نیز به این موضوع اشاره شده که اگر موجری سقف افزایش اجاره بها را رعایت نکند، مستاجر حق دارد با گذشت پنج سال که از آن ملک بلند شده، برای دریافت مابهالتفاوت شکایت کند. البته قراردادهایی که پس از تصویب قانون منعقد شوند، شامل این قانون خواهند شد.
سادات با بیان اینکه ابزارهای تشویقی در نظر گرفته شده برای موجران و مزایایی برای معافیتهای مالیاتی از درآمد اجاره در این قانون وجود دارد، اظهار کرد: در صورتی که موجری، خانه خود را در اختیار خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی قرار دهد، شامل ۱۰۰ درصد معافیت مالیاتی خواهد شد.
وی افزود: اگر موجری خانه خود را به افرادی که کارگر یا کارمند تامین اجتماعی هستند، اجاره دهد تا سقف معافیت بر حقوق مستاجر، از پرداخت مالیات معاف خواهد شد.
مدیرکل حوزه وزارتی وزارت راه و شهرسازی همچنین گفت: در صورتی که موجری با مستاجر قرارداد ۲ تا سه ساله ببندد، به ترتیب ۷۰ تا ۱۰۰ درصد از معافیتهای مالیات بر درآمد اجاره بهرهمند خواهد شد.