فروش ۸ هزار میلیارد ریال پساپ در سال 1403
سرپرست دفتر تجهیز منابع مالی و توسعه مشارکت آبفای کشور از جذب ۱۰۸ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی در راستای فروش پساب در کل کشور خبر داد.
سید محمد تفضلی، سرپرست دفتر تجهیز منابع مالی و توسعه مشارکت آبفای کشور در اظهاراتی ضمن اشاره به پدیده تغییر اقلیم و تهدید منابع آب سطحی و زیرسطحی، گفت: در صورت تداوم روند موجود در برداشت از سفرههای زیرزمینی باید تغییر نگرش و اصلاح ساختاری در نحوه استفاده از آب و پساب سرلوحه تصمیمگیریهای این حوزه قرار گیرد.
وی در این راستا تصریح کرد: امروزه استفاده از منابع آبی در کشور از کارایی و بازدهی بسیار پایینی برخوردار است و همچنین عدم تغییر در وضعیت موجود، جلوگیری نکردن از برداشتهای بیرویه جهت مصارف مختلف و بی توجهی به لزوم بازچرخانی و استفاده مجدد از پساب، میتواند سبب بروز مشکلات جبرانناپذیری در این حوزه شود.
تفضلی ادامه داد: رویکرد اصلی صنعت آب و فاضلاب استفاده حداقلی از منابع دولتی است و با توجه به این امر یکی از عملیترین و مناسبترین گزینههای تامین آب را استفاده از رویکرد بازچرخانی پساب حاصل از تصفیه فاضلاب است.
وی با بیان اینکه با توجه به اقلیم خشک و محدودیت منابع آبی در کل کشور به ویژه مناطق مرکزی، بخش صنعت و کشاورزی نیاز روز افزونی به منابع آبی دارند، به مدل سرمایهگذاری با عنوان «بیع متقابل» اشاره کرد و گفت: این مدل از سال ۱۳۹۰ تعریف شده و تا کنون بخش صنعت اقدام به سرمایهگذاری کامل در تاسیسات جمعآوری و تصفیه فاضلاب کرده است که در ازای آن پساب حاصله را در اختیار خواهد داشت.
تفضلی ادامه داد: در واقع تمامی هزینهها و اقدامات اجرایی مربوط به ساخت و بهره برداری از تاسیسات در این روش برای دورههای بلند مدت قراردادی به سرمایهگذاران بخش خصوصی واگذار می شود.
وی همچنین از انعقاد ۶۴ قرارداد بیع متقابل و فروش پساب در کل کشور که سبب جذب سرمایهگذاری به میزان تقریبی ۱۰۸ هزار میلیارد تومان شده است، خبر داد و اظهار کرد: با برنامهریزیهای انجام شده در سال ۱۴۰۳ نیز واگذاری ۱۴ پروژه در حوزه بیع متقابل و فروش پساب به ارزش ریالی بیش از ۸ هزار میلیارد تومان در دستور کار قرار دارد که در مراحل مختلف فرآیند واگذاری و ابلاغ است.