چرا سیمانیها از احداث نیروگاه استقبال نمیکنند؟
رئیس هیات مدیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: درصورتیکه سیمان از قیمتگذاری دستوری خارج شود، کارخانههای سیمان از احداث نیروگاه خود تأمین برق استقبال می کنند.
حمید فرمانی، رئیس هیات مدیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در گفتوگویی با بیان اینکه رفع تدریجی محدودیتهای تامین انرژی در متعادل شدن بازار مؤثر است، گفت: براین اساس هم اکنون در برخی کارخانههای سیمان کشور باتوجه به وجود کلینکر، تأمین سیمان به طور طبیعی در حال انجام بوده و نیاز بازار تأمین شده است.
وی درباره این موضوع که آیا صنعت سیمان نیز میتواند همانند صنایع فولادی نسبت به احداث نیروگاه برای تأمین برق موردنیاز خود اقدام کند، اظهار کرد: درصورتیکه سیمان از قیمتگذاری دستوری خارج شود، کارخانههای سیمان از احداث نیروگاه خود تأمین برق استقبال می کنند.
فرمانی با بیان اینکه کارخانه فولاد مبارکه بهتنهایی ۱۱۲ هزار میلیارد تومان سود کسب و آن را در صورتهای مالی خود منتشر کرده است، تصریح کرد: اما باید به این موضوع توجه داشت که بزرگترین مجموعه صنعت سیمان که ۳۰ درصد از نیاز کشور را تأمین میکند، تنها ۳۹۰۰ میلیارد تومان سودآوری داشته است و این مقایسه بهخوبی دلیل عدم استقبال سیمانیها به احداث نیروگاه را نشان میدهد.
رئیس هیات مدیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ادامه داد: هم اکنون سیمان در داخل کشور به قیمت حدود ۲۰ دلار فروخته میشود و این درحالی است که قیمت جهانی آن حدود ۷۰ دلار است و در صورتی که سیمان از قیمت گذاری دستوری خارج شود، احداث نیروگاه خود تامین برق برای صنعت سیمان نیز توجیه پذیرخواهد بود.
وی اظهار کرد: صنعت سیمان به عنوان یکی از صنایع پایه، نقش اساسی در توسعه زیر بناهای اقتصادی کشور برعهده دارد این نقش، حساسیتها را در مورد این صنعت افزایش داده است، تا جایی که هدف گذاریها در این صنعت بیشتر جنبه افزایش تولید تا افزایش کارآیی تولید را دارد.
فرمانی با بیان اینکه مدیریت مصرف انرژی در کارخانجات تولید سیمان کشور وضعیت چندان مطلوبی ندارد، افزود: درحالی که شدت مصرف انرژی الکتریکی و حرارتی در مقیاس جهانی آن حدود ٨٠ کیلوو ات ساعت برتن و ٧٠٦ کیلوکالری برکیلوگرم کلینکر است که این مقایسه بیانگر آن است که صنعت سیمان توان بهینه سازی یک سوم از مصرف انرژی الکتریکی و۱۱.۸ درصد از انرژی حرارتی مصرفی خود را دارد که این مهم نیز تنها از طریق اجرای روشهای مدیریت مصرف انرژی در صنعت سیمان کشور و افزایش کارآیی انرژی در این صنعت امکان پذیر است.