چند درصد سدهای تهران پر هستند؟/ کاهش ۴۵ درصدی بارندگی
سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به کاهش ۴۵ درصدی بارندگیها نسبت به شرایط نرمال و افت ۲۹ درصدی ورودی سدها نسبت به میانگین ۵ ساله، گفت: پرشدگی سدهای تهران ۱۷ درصد است.
فیروز قاسمزاده، سخنگوی صنعت آب کشور در اظهاراتی ضمن اشاره به کاهش بارندگیها در سال آبی جاری، گفت: میزان بارندگی تجمعی در کشور از ابتدای سال آبی جاری تا پایان دیماه، نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهشی معادل ۴۵ درصد روبهرو بوده است.
وی ادامه داد: براین اساس بررسی رتبه بارشی در سری زمانی ۵۷ ساله حاکی از این موضوع است که کشور امسال در رتبه ۵۳ قرار دارد و به عبارت دیگر فقط ۴ سال از ۵۷ سال، شرایط بدتر نسبت به امسال داشتهاند.
قاسمزاده اظهار کرد: حجم ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (۱۴۰۳-۱۴۰۴) تا ۲۸ دی ماه، معادل ۵.۸۵ میلیارد مترمکعب بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۵ درصدی روبهرو شده است. این میزان در مقایسه با میانگین ۵ ساله ۲۹ درصد کاهش را نشان میدهد.
سخنگوی صنعت آب کشور در ادامه با اشاره به کاهش خروجی از سدها گفت: حجم خروجی آب از سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۷.۹۰ میلیارد مترمکعب بوده است این میزان نسبت به دوره ۵ ساله، کاهش ۹ درصدی داشته است.
وی ادامه داد: بر همین اساس، حجم موجود مخازن سدها با ۴۴ درصد پرشدگی معادل ۲۲.۵۱ میلیارد مترمکعب است که نسبت به سال گذشته ۹ درصد افزایش و نسبت به دوره ۵ ساله، یک درصد کاهش داشته است.
قاسم زاده با بیان اینکه وضعیت سدهای برخی استانها حساس است افزود: مجموع ۵ سد تهران تا ۲۸ دی ماه، دارای پرشدگی ۱۷ درصدی بوده که نسبت به دوره ۵ ساله، ۲۱ درصد کاهش را نشان میدهد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر نیز سد زایندهرود ۱۳درصد پرشدگی دارد که نسبت به دوره ۵ ساله با ۲۸ درصد کاهش مواجه است. سدهای استانهای دیگر از جمله خراسان رضوی، هرمزگان، زنجان، مرکزی و گلستان با کاهش چشمگیری در حجم مخزن و ورودی روبرو هستند که ضرورت مدیریت مصرف را نشان میدهد.