کاهش فشار اقتصادی بر خانوادهها به کمک افزایش معافیتهای مالیاتی در بودجه ۱۴۰۴
دبیر دوم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش معافیتهای مالیاتی در بودجه ۱۴۰۴ سبب کاهش فشار اقتصادی بر گروههای آسیبپذیر می شود.
محمد نصیری، دبیر دوم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی، در گفتگویی ضمن تشریح جزئیات معافیتهای مالیاتی در بودجه ۱۴۰۴ به موضوع تأثیر افزایش ۱۰۰ درصدی معافیتهای مالیاتی برای کارمندان، مشاغل خرد و تولید کنندگان و تأثیر آن بر حمایت از اقشار کمدرآمد پرداخت و اظهار کرد: در واقع افزایش معافیتهای مالیاتی برای این گروهها اقدامی مثبت در راستای کاهش فشار اقتصادی بر گروههای آسیبپذیر است.
وی در ادامه به تصویب معافیتهای مالیاتی برای کارمندان و مشاغل خرد اشاره کرد و گفت: این معافیتها که شامل کارمندان با درآمد ماهانه تا ۲۴ میلیون تومان و مشاغل خرد با درآمد سالانه تا ۲۰۰ میلیون تومان میشود، میتواند تأثیرات مثبتی بر زندگی اقشار کمدرآمد داشته باشد.
نصیری افزود: در واقع در شرایط تورمی موجود، این اقدام به کاهش فشار اقتصادی بر خانوادهها کمک میکند.
وی ادامه داد: هرچند افزایش معافیتهای مالیاتی اقدامی مثبت است، اما باید توجه داشت که منابع درآمدی دولت نیز باید تأمین شود.
دبیر دوم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در صورتی که منابع درآمدی کافی وجود نداشته باشد، اجرای برنامههای توسعهای و حمایتهای اجتماعی با مشکل مواجه خواهد شد.
وی ادامه داد: از این رو تعادل میان معافیتهای مالیاتی و تأمین منابع درآمدی اهمیت زیادی دارد و در این راستا هم تاکید بر این است که اقدام به شناسایی فراریان مالیاتی شود و این گروهها شناسایی و مالیات واقعی از آنها اخذ شود.
دبیر دوم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت مدیریت منابع و هزینهها گفت: بودجه کشور شامل دو بخش درآمد و هزینه است.
وی ادامه داد: اگر نتوانیم منابع درآمدی کافی ایجاد کنیم، اجرای برنامهها و پروژههای توسعهای با مشکل مواجه خواهد شد. از این رو، باید به سمت تقویت پایههای مالیاتی و افزایش درآمدهای غیرنفتی حرکت کنیم.
نصیری گفت: برای کاهش فشار اقتصادی بر مردم، باید نگاه جامعی به مسائل اقتصادی داشته باشیم. توسعه زیرساختها، حمایت از تولید و ایجاد اشتغال از جمله اقداماتی است که میتواند به بهبود شرایط اقتصادی کمک کند. همچنین، نظارت دقیق بر اجرای معافیتهای مالیاتی و جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی از اهمیت ویژهای برخوردار است.