چه کشورهایی از ساعت تابستانی استفاده می‌کنند؟/ معرفی کشورهایی که ساعت خود را تغییر می‌دهند

تغییر ساعت تابستانی یا به عبارتی صرفه‌جویی در روشنایی روز (دی‌اس‌تی)، به عنوان یک استراتژی صرفه‌جویی در مصرف انرژی و در ابتدای قرن گذشته، معرفی شده است.

در گذشته ساعت هر سال در ابتدای بهار، یک ساعت به جلو کشیده می شود و در اوایل پاییز نیز یک ساعت به عقب برگردانده می‌شود.

در واقع باید گفت که این ایده در طول جنگ جهانی اول در آلمان عنوان شد تا یک ساعت بیشتر به روشنایی روز در هنگام عصر اضافه شود و سپس، در سراسر اروپا گسترش یافت.

از سوی دیگر در طول جنگ جهانی دوم دوباره بازگشت و سپس تا بحران نفت در دهه ۱۹۷۰ کنار گذاشته شد و پس از آن، برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی مجددا معرفی شد. از آن زمان، اروپا دو بار در سال، ساعت خود را تغییر می‌دهد.

اما ساعت تابستانی چیست؟

زمانی که ساعت ها یک ساعت به جلو کشیده می شود در حقیقت بدنبال صرفه‌جویی در روشنایی روز هستیم، شیوه‌ای که کمک می کند در طول ماه‌های تابستان، روشنایی روز تا عصر، طولانی‌تر باشد.

اما از این رو بسیاری از کشورهای خارج از آمریکای شمالی و اروپا، از روش تغییر دو بار در سال ساعت پیروی نمی‌کنند و حتی برخی از کشورها مانند مکزیک، ساعت تابستانی را حذف یا تا حد زیادی حذف کرده‌اند.

باید بدانید که در آمریکای شمالی ساعت تابستانی، همیشه از دومین یکشنبه مارس آغاز می‌شود و در اولین یکشنبه نوامبر به پایان می‌رسد.

براین اساس در آن زمان، ساعت‌ها یک ساعت به عقب باز می گردد و از سوی دیگر ساعت تابستانی در انگلیس و کشورهای اتحادیه اروپا، از آخرین یکشنبه مارس شروع می‌شود و در آخرین یکشنبه اکتبر به پایان می‌رسد.

اما اکثر کشورهای آمریکای شمالی و اروپا از جمله ایالات متحده، کانادا و کوبا از این سیستم پیروی می‌کنند.

در میان ایالت‌های آمریکا، هاوایی و آریزونا، به استثنای منطقه «ناواهو نیشن»، ساعت تابستانی را رعایت نمی‌کنند.

در واقع قلمروهای ایالات متحده در قاره آمریکا شامل ساموآ، گوام، جزایر ماریانای شمالی، پورتوریکو و جزایر ویرجین نیز دارای زمان استاندارد دائمی هستند و این موضوع در حالی است که ساعت تابستانی در سراسر ایالات متحده متداول است و با توجه به این موضوع ۱۸ ایالت قوانینی را به تصویب رسانده اند تا اگر کنگره اجازه دهد، به شکل دائمی، از ساعت تابستانی استفاده کنند.

سایر کشورها به ویژه کشورهای نزدیک به خط استوا، از این سیستم تغییر ساعت پیروی نمی‌کنند و می توان گفت برخی دیگر از کشورهایی که از ساعت تابستانی استفاده نمی‌کنند، شامل ارمنستان، جمهوری آذربایجان، بلاروس، گرجستان، ایسلند، روسیه و ترکیه هستند.

طبق گزارش رویترز، انگلیس در روز ۲۹ اکتبر صرفه‌جویی در روز را انجام می‌دهد و ساعت‌های خود را یک ساعت به عقب برمی‌گرداند.

استرالیا نیز در اولین یکشنبه اکتبر، ساعت‌های خود را یک ساعت به جلو می‌برد، اما بسیاری از کشورهای جهان چندین بار آن را پذیرفته و رد کرده‌اند.

مصر پس از توقف تغییر ساعت در سال ۲۰۱۴، برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی، ساعت تابستانی را در سال ۲۰۲۳ مجددا برقرار کرد.

اما سوالی که در میان پیش می آید این است که چرا ساعت تابستانی بحث برانگیز شده است؟

در واقع سیستم تغییر ساعت، به طور کلی اختلاف برانگیز بوده است، به طوری که طرفداران از ساعت اضافی به دست آمده تمجید می‌کنند و در مقابل، مخالفان به اختلال احتمالی در برنامه خواب اشاره می‌کنند.

براساس تحقیقات منتشر شده این عمل تاثیر منفی بر اقتصاد و همچنین سلامت مردم دارد.

در سال ۲۰۱۸اتحادیه اروپا یک نظرسنجی از شهروندان ۲۸ کشور عضو آن زمان خود (قبل از خروج رسمی انگلیس) برگزار کرد.

حدود چهار میلیون نفر از لغو ساعت تابستانی حمایت کردند که سبب شد اتحادیه اروپا پیشنهادی ارائه کند و پارلمان نیز در سال بعد از آن حمایت کند، اما این پیشنهاد با مخالفت برخی از کشورهای اتحادیه اروپا مواجه شد و از آن زمان، نتوانست پیشرفت کند.

مطالعات متعدد در اروپا و آمریکا نیز حاکی از آن است که تغییر ساعت تابستانی، تاثیر بسیار اندکی بر حفظ انرژی دارد.

انجمن پزشکی محیط زیستی در ایتالیا، محاسبه کرده است که حتی به تعویق انداختن تغییر ساعت از پایان اکتبر به پایان نوامبر، در قبوض سوخت این کشور ۷۰ میلیون یورو صرفه‌جویی می‌کند.

براساس گزارش مرکز تحقیقات پیو، فقط یک سوم از کشورهای جهان هنوز این عمل را رعایت می‌کنند که بیشتر آنها در اروپا هستند.

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود