رئیس کمیسیون توسعه بازرگانی:
وعده ساخت مسکن یک شعار محقق نشدنی است
رئیس کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان گفت: با توجه به پایین بودن حقوق طبقه متوسط و دهکهای پایین جامعه متاسفانه حدود ۴۰۰ سال طول میکشد تا این افراد صاحب مسکن شوند.
محمد صادق مشایخ رئیس کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان در گفتگو با خبرنگار روزمرگی اقتصاد، گفت: متاسفانه وعده ساخت و ساز و یا خرید مسکن تبدیل به یک رویا و شعار محقق نشدنی شده است.
مشایخ با بیان اینکه خانههای خالی از سرمایه ملی بهره برداری میکنند، تاکید کرد: خانههای خالی در کشور از سرمایههای ملی از جمله اتوبانها، بانکها، خیابانها و گردشگاههای عمومی و ملی بهره برداری میکنند. مناطقی مانند الهیه، زعفرانیه، فرشته، پارک نیاوران و خیابان ولیعصر مربوط به ملت است و از سرمایههای ملی برای این مناطق امکانات فراهم کردهاند. جای سوال دارد چرا باید این سرمایهها حبس شود و مردم نتوانند بهره برداری کنند؟
وی افزود: خانههای خالی غصبی و تجاوز به حقوق ملت است که مورد نیاز مردم است. متاسفانه برای اینکه این سرمایهها حفظ شود، خانهها را خالی نگه داشتند، این موضوع باعث ایجاد بدترین فساد در حوزه مسکن شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: با توجه به پایین بودن حقوق طبقه متوسط و دهکهای پایین جامعه متاسفانه حدود ۴۰۰ سال طول میکشد تا این افراد صاحب مسکن شوند. یک کارمند و یا کارگر در خوشبینانهترین حالت با حقوق ۲۰ میلیون تومان آیا میتواند ماهیانه ۵۰ میلیون تومان قسط برای ساخت مسکن بدهد؟ حتی اگر ۱۰۰ متر زمین به آنان بدهند با حقوق ماهیانه ۲۰ میلیون تومان این امر ناممکن است.
رئیس کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان ادامه داد: هدف کلی در کشور این است که مردم دارای مسکن شوند و دارای آرامش و امنیت باشند، بدیهی است که در اثر تحریمها مشکلاتی در تمام حوزهها بوجود آمده است. با افزایش قیمتها در اثر تحریمها از سویی دیگر قوانین و آییننامهها نه تنها کمکی به اقتصاد نمیکنند بلکه بیشتر نقش مداخلهای دارند.
مشایخ افزود: دولت باید به مردم زمین واگذار کند تا کار ساخت و ساز آن را خود مردم انجام دهند. بنده معتقدم دولت باید نقش تسهیل گری ایفا کند. در حال حاضر ۵ میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه داریم که اگر برای هر واحد ۴ نفر در نظر بگیریم، حدود ۲۰ میلیون نفر صاحب خانه خواهد شد.
وی یادآور شد: بطور کلی اقشار ضعیف جامعه اکثریت قشر حقوق بگیر قادر به خرید مسکن و یا پرداخت اقساط بالا نیستند. اگر مردم توان خرید مسکن ندارند بانکها میتوانند وام برای خرید زمین به آنها بدهند.
مشایخ در پایان با ارائه راهکار در این خصوص خاطر نشان کرد: باید زمینهایی در حومه کلان شهرها در قطعههای ۱۰۰ یا ۲۰۰ متری به همراه آب، برق و سایر نیازها و امکانات عمومی را در اختیار آنان قرار گیرد. قطعا این پروژه در راستای حمایت و توزیع مسکن برای اقشار ضعیف جامعه است که کمک شایانی به آنان میکند. ساخت مسکن و خانه دار شدن مردم نیاز به یک نهضت ملی در این زمینه دارد.