تا سال ۲۰۳۰ نزدیک به ۴۰ درصد از مهارتهای فعلی بازار کار منسوخ خواهد شد

معاون وزیر کار اظهار کرد: تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۱۷۰ میلیون شغل جدید ایجاد و ۹۲ میلیون حرفه حذف میشود.
غلامحسین محمدی، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه ۴۰ درصد از مهارتهای فعلی بازار کار تا ۲۰۳۰ منسوخ میشود، اظهار کرد: امروز در حالی که افراد جویای کار در کشور داریم کارفرمایان از کمبود نیروی کار ماهر گلایه مند هستند.
وی ادامه داد: بخشی از معضلات واحدهای صنعتی در حوزه کمبود نیروی کار به عدم تناسب دستمزد و کار برمیگردد و بخشی دیگر هم به نبود آموزشهای لازم مربوط میشود.
محمدی تصریح کرد: ۴۰ درصد از مهارت فعلی کارگران منسوخ و مهارتهای جدید جایگزین آن میشود و از این رو تا چند سال آینده بیش از ۴۰ درصد نیروی کار باید ارتقا مهارت پیدا کنند تا بتوانند در همین شغل فعلی خود باقی بمانند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای افزود: در ایران یک سیستم آموزش متنوع و فراگیر داریم اما این مراکز متنوع آموزشی خروجی متناسب بازار کار ندارند.
محمدی با بیان اینکه این مساله یک اعوجاج بزرگ را نشان میدهد که آینده بازار کار را تحت تأثیر قرار میدهد، گفت: نیروی کار ماهر از طرف کارفرما دیده نمیشود اما در مقابل نیروی کار هم در جستجوی کار است، چون اگر در سال به طور میانگین یک میلیون و ۳۸۵ هزار نفر نیروی کار داریم در مقابل همواره ۹۹۳ هزار و ۷۸۷ نفر تقاضای نیرو وجود دارد.