کمبود آب و کسری مخازن خیلی جدی است

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با بیان اینکه وضعیت سدها خوشایند نیست گفت: واقعیت آن است که کمبود آب و کسری مخازن خیلی جدی است.

احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی در گفت‌وگویی پیرامون میزان بارش‌های کشور طی 2 هفته آینده، اظهار کرد: طی هفته جاری در غرب، شمال غرب و سواحل دریای خزر بارندگی داریم.

وی ادامه داد: این موضوع در حالی است که در نوار جنوبی بارش نخواهیم داشت.

وظیفه با بیان اینکه تقریباً از کل کشور یک سوم بارندگی نسبتاً خوب است و دو سوم بدون بارش پیش بینی می‌شود، افزود: بر این اساس جنوب تهران، قم، اصفهان، 90 درصد مساحت استان سمنان به غیر از نوار شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، سیستان و بلوچستان،‌ هرمزگان، بوشهر، کل استان فارس، کهگیلویه و بویراحمد و جنوب خوزستان بدون بارش خواهند بود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی ادامه داد: در مناطق مرتفع استان‌های چهارمحال، خوزستان، کرمانشاه، شمال، ایلام، کردستان، همدان، لرستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، ارتفاعات شمالی تهران، سمنان تا خراسان شمالی بارش‌ داریم؛ این بارش‌ها نه خیلی زیاد است و نه خیلی کم و متناسب با فصل است. 

وی تاکید کرد: در استان‌های پهناور کشور طی دو هفته آینده بارندگی نداریم و با توجه به این موضوع و کمبودهایی که در پاییز، زمستان و بهار امسال وجود داشته و نبود بارندگی دو هفته آینده، شدت خشکسالی در این مناطق بسیار شدید می‌شود.

وظیفه گفت: برای اساس این مناطق با خشکسالی بسیار شدید تا استثنایی مواجه خواهند شد. این یک تغییر بسیار ناخوشایندی برای این مناطق است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی اظهار کرد: از این رو برای فصل اردیبهشت خوشبین هستیم که بارش نرمال سال را دریافت کنیم گرچه گرایش به کم‌بارشی است،.

وی گفت: در عرض‌های جنوبی کشور طی اردیبهشت ماه بارندگی نخواهیم داشت. در استان‌های هرمزگان،‌ کرمان، جنوب فارس،‌ سیستان و بلوچستان بوشهر بارش‌ها 50 تا 76 درصد زیر نرمال است. از این رو حتی اگر کل اردیبهشت هم در این مناطق بارندگی داشته باشیم، کم‌بارشی‌ها جبران نمی‌شود.

وظیفه با بیان اینکه تابستان سختی را پیش رو خواهیم داشت، اظهار کرد: از این رو ‌در جنوب غرب و غرب نیز کمبود بارش‌ها جدی است.

وی تصریح کرد: در این مناطق بارش‌ برف خیلی کمتر از معمول بوده است. به‌عنوان مثال در تهران میزان بارش‌ها 40 درصد زیر نرمال است. یا در استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی بارش‌ها 40 تا 50 درصد زیر نرمال است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی تصریح کرد: استان‌های مرکزی و قم شرایط خوشایندی به لحاظ بارش‌ها ندارند و از این رو‌ احتمال جبران بارش‌ها در اردیبهشت خیلی ضعیف است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر وضعیت سدها هم خوشایند نیست و باید گفت که واقعیت آن است که کمبود آب و کسری مخازن خیلی جدی است و می‌طلبد برای سپری کردن تابستان بخش‌های مختلف با همدیگر همکاری داشته باشند.

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود