نخستین نشانه‌های فرونشست زمین در ایران چه زمانی مشاهده شد؟

رئیس سازمان نقشه برداری کشور گفت: در ایران نخستین نشانه‌های فرونشست زمین در اوایل دهه ۱۳۸۰ و در منطقه بزرگراه آزادگان تهران مشاهده شد.

سیداسکندر صیدایی، رئیس سازمان نقشه برداری کشور در گفت‌وگویی با بیان اینکه فرونشست یک چالش بین‌المللی محسوب می شود، اظهار کرد: تاکنون در ۴۱ کشور و در حدود ۲۰ هزار و ۹۰ منطقه جهان شناسایی شده است.

وی ادامه داد: برداشت بی‌رویه منابع آب زیرزمینی، تغییرات کاربری زمین و ساخت‌وسازهای گسترده از عوامل اصلی گسترش بحران فرونشست در کشور محسوب می‌شود.

صیدایی افزود: در ایران نخستین نشانه‌های فرونشست زمین در اوایل دهه ۱۳۸۰ و در منطقه بزرگراه آزادگان تهران مشاهده شد، از آن زمان تاکنون، سازمان نقشه‌برداری با استفاده از شبکه‌های ایستگاه‌های دائمی جی پی اس (GPS)، روند پایش مستمر این پدیده را آغاز کرده است.رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور درباره میزان گسترش فرونشست در ایران اظهار کرد: حدود ۹۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور، معادل مساحت پنج کشور بزرگ جهان، تحت تاثیر فرونشست قرار دارد. استان‌هایی مانند تهران، البرز، قزوین، خراسان رضوی، کرمان، اصفهان و فارس از جمله مناطقی هستند که بیشترین نرخ فرونشست را ثبت کرده‌اند.

ئیس سازمان نقشه برداری کشور گفت: در برخی مناطق کشور، نرخ فرونشست به طور میانگین به ۳۱ سانتی‌ متر در سال نیز رسیده است.

وی تاکید کرد: در استان تهران و البرز، میانگین معمول فرونشست به ۸ تا ۱۲ سانتی‌متر در سال است اما در برخی نقاط جنوبی تهران، به دلیل برداشت‌های بیشتر از منابع آب زیرزمینی، این نرخ بالاتر از حد میانگین است.

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود