میانگین ساخت واحدهای مسکونی در بافتهای فرسوده ۱۰ میلیون تومان است/ به ساکنان حاشیه شهرها سند داده میشود
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: به تمامی ساکنان واحدهای مسکونی در حاشیه شهرها که قبل از سال ۹۴ در واحدهای مسکونی ساکن بودند سند داده می شود.
محمد آیینی مدیرعامل شرکت باز آفرینی شهری کشور از فرصت سه ماهه برای صدور سند به ساکنان حاشیه شهرها خبر داد و گفت: ساکنانی که قبل از سال ۹۴ در این مناطق ساکن هستند تنها سه ماه فرصت دارند که با بارگذاری اطلاعات در سامانه تسهیلات شرکت بازآفرینی شهری اقدام به دریافت سند کنند.
او در پاسخ به سوال خبرنگار روزمرگی اقتصاد در خصوص قیمت تمام شده واحدهای بافت فرسوده برای سازندگان گفت: میانگین قیمت این واحدها در مناطق مختلف متفاوت است اما در مناطق جنوب به طور میانگین بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان است.
وی افزود: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار در ۱۶۷ هزار هکتار در کشور وجود دارد که ۱۰ میلیون نفر در محدودههای بافتهای فرسوده ساکن هستند، ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده وجود دارد که از این تعداد ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد آنها با کوچکترین زلزله و یا آسیب از بین میروند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار کرد: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار در ۱۶۳ هزار هکتار که ۱۰ میلیون نفر از جمعیت را در خود جای داده است فرسوده است.
آیینی عنوان کرد: میانگین ناپایداری در کشور ۴۶ درصد است و به طور متوسط ۴۶ ابنیه در بافتهای ناکارآمد و تاریخی ناپایدار هستند.
معاون وزیر راه بیان کرد: ۲۰ درصد از شهرهای کشور بافت فرسوده است و یک سوم جمعیت کشور در بافت فرسوده ساکن هستند. راهبرد اساسی ما رسیدگی به مسکن است.
وی گفت: باید به دنبال شتاببخشی احیای بافتهای فرسوده باشیم و دولت به تنهایی قادر به انجام این کار نیست و چارهای نیست جز آنکه به سمت مردمیسازی حرکت کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: چالش اساسی در مردمیسازی توان اندک مالی مردم است و باید افراد توانا را به عنوان توسعهگران برای ساخت به این مناطق دعوت کرد. البته قاطبه آنها تمایلی به این کار ندارند، چون توجیه اقتصادی ساخت در این مناطق پایین است.
آیینی تاکید کرد: راهبر اصلی و عملیاتی ما ارائه بستههای تشویقی در بخشهای مختلف است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری خاطرنشان کرد: متوسط صدور پروانه در کشور ۸ ماه و در تهران ۶ ماه است. البته این زمان در مناطق مختلف متفاوت است و طولانیبودن زمان یکی از مشکلات اساسی در زمینه احیای بافت فرسوده است. شهرداریها مخالفند حداکثر ظرف سه ماه پروانه ساخت در بافت فرسوده را صادر کنند.
وی عنوان کرد: در برخی شهرها امکان صدور پروانه الکترونیکی وجود دارد که در برنامه هفتم توسعه پیشبینیهایی برای آن وجود دارد. مطابق پیشبینی برنامه هفتم توسعه برای انشعابات اضافی در برنامه هفتم توسعه دستگاهها نباید پولی دریافت کنند.
وی ادامه داد: مردم حق دارند از تخفیف ۵۰ درصدی در عوارض ساخت برخوردار باشند و شهرداریها مجازند تخفیف ۱۰۰ درصدی نیز ارائه دهند.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در بخش مالی و حمایتها نیز مقرر شده در طول برنامه هفتم توسعه تمامی حمایتهایی که در نهضت ملی مسکن وجود دارد شامل احیای بافتهای فرسوده نیز شود.
وی افزود: وام نهضت ملی نیاز به سپردهگذاری ندارد و وام ارزانی است و به دنبال آن هستیم وام با سود صفر درصد نیز مصوب شود. از محل وام ارزان از منابع تبصره ۱۸ وام ۱۸۵ میلیون تومانی از محل وام ۵۵۰ میلیون تومانی با بازگشت ۷ ساله و نرخ سود صفر درصد ارائه شود.
آیینی تصریح کرد: وام ودیعه مسکن برای اسکان موقت نیز در تهران و کلانشهرها ۱۲۰ و در سایر شهرها ۹۰ میلیون تومان است.
وی با اشاره به وام مرمت و مقاومسازی در بافتهای تاریخی ۳۲۰ میلیون، مراکز استانها ۲۸۰ میلیون و سایر شهرها ۱۸۰ میلیون تومان است.
آیینی خاطرنشان کرد: تشویق شهرسازان و تولیدکنندگان مسکن از اهمیت ویژه برخوردار است به همین دلیل درب اضافه برای پارکینگ، بخشودگی پارکینک، پارکینگ روباز پیشبینی شده و تراس و بالکن جزو تراکم محاسبه نمیشود.
وی افزود: در برخی موارد طبقه همکف میتواند تجاری و اداری شود و طبق شرایطی یک تا دو طبقه تشویقی دریافت کند.
بازسازی ۱۰ هزار واحد بافت فرسوده در قالب طرح کلید به کلید قرار هست اجرا شود و اولویت را خود استان ها تعیین می کند.
وی بیان کرد: اولویت اجرای طرح کلید به کلید آن است که واحدها در حاشیه بافت فرسوده باشند و زمین مورد نظر در نزدیک شهر باشد. ۸۳۸ واحد مسکونی قرار است در قالب طرح کلید به کلید اجرا شود.
وی با بیان اینکه یک هزار ۱۵۳ محله سکونتگاه غیر رسمی داریم گفت: ۸ میلیون نفر از جمعیت کشور در حاشیه نشین ها ساکن هستند و عدم پیشرفت آنها به این دلیل است که هیچ متولی برای سامان دهی وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری افزود: ۳۰ درصد از واحدهای مسکونی در مناطق حاشیه ای تهران سند دارد و ۷۰ درصد از آنها بدون سند هستند.
آیینی اظهار کرد: متقاضیانی که در حاشیه شهرها ساکن هستند و پیش از فرودین ماه سال ۹۴ در این مناطق ساکن هستند. تنها سه ماه فرصت دارند که برای اخذ سند با مراجعه به سایت سامانه تسهیلات شرکت بازآفرینی شهری برای دریافت سند اقدام کنند.