آگاهی از جریمه های ثبت شده از طریق استعلام خلافی
برای استعلام خلافی، نیازی به مراجعه حضوری نیست و این کار نیز بدون هیچ نیروی انسانی و در سریعترین زمان ممکن انجام میشود.
هر فردی باید از وضعیت خلافی خودرو خود باخبر باشد و با راه و روشهای پرداخت آن آشنا شود. زیرا برخی از انواع جریمه، مانند الصاقی، تسلیمی و خودداری، پس از گذشت ۶۰ روز دو برابر میشوند. پس بهتر است هر از گاهی نتیجه استعلام خلافی خودرو را مشاهده کنید.
جریمه نقدی، یک راهکار همیشگی برای جلوگیری از تخلفات رانندگی بوده که از زمانهای دور کاربرد داشته است. هر تخلفی، نسبت به میزان حادثهساز بودن برای راننده، سرنشینان و سایر خودروها و افراد، جریمه مشخصی دارد. نرخ جریمه برای تخلفات حادثهسازی مانند سبقت غیرمجاز، سرعت غیرمجاز، رانندگی در حالت مستی، حرکات مارپیچ و … بیشتر است.
جریمه نقدی در همه کشورها وجود دارد؛ اما نرخ مربوط به هر جریمه، با توجه به قوانین آن کشور و دولتش تعیین میشود. اکثر کشورهای اروپایی، جریمههای سنگینی را تعیین میکنند تا حتیالامکان از تخلفات رانندگی جلوگیری شود.
در کشور ما نیز هر تخلفی، نرخ جریمه مربوط به خود را دارد. اما متأسفانه هیچگاه این مبالغ طوری نبوده که بتواند به تنهایی از تخلفات رانندگی جلوگیری کند. با نگاهی به جدول جرایم رانندگی در ۱۴۰۲ متوجه میشوید که نرخ جرایم رانندگی طوری تعیین شده، که فرد متخلف بدون هیچ سختی، مبلغ را پرداخت میکند. حتی گاهی اوقات ترجیح میدهد با سرعت غیرمجاز رانندگی کرده و این هزینه ناچیز را نیز پرداخت کند. چنین جریمهای علاوهبراین که بازدارنده نیست، بلکه باعث میشود فرد متخلف باز هم اشتباه و تخلف خود را تکرار کند، زیرا میداند مبلغ جریمهها ناچیز است، اما اگر مبلغ جریمه برای تخلفات حادثهساز سنگین باشد، رانندگان بر رانندگی و سرعت خود بیشتر دقت کرده تا آن هزینه سنگین را پرداخت نکنند.
در این رابطه نیز پلیس راهور بارها درخواست کرده است، تا نرخ جریمه برای تخلفات حادثهساز افزایش یابد. سردار حسینی، جانشین پلیس راهور، در سال جاری از وزارت دادگستری خواسته تا نرخ جرایم حادثهساز بیش از صد در صد افزایش یابد. مبلغ جریمه این نوع تخلفات باید بیش از یک میلیون تومان باشد تا کمی بازدارنده شوند.
تعداد هفت تخلف برای افزایش مبلغ جریمه انتخاب شده و اولویت پلیس راهور هستند که شامل مواردی مانند سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، انحراف به چپ و مخدوشی پلاک میشوند. مخدوشی پلاک شاید حادثهساز به نظر نیاید، اما مورد مهمی است که اگر با آن مقابله نشود، موجب افزایش تخلفاتی مانند قاچاق، حمل مواد مخدر و سایر موارد غیرقانونی خواهد شد. بنابراین پلیس همواره به این موضوع توجه ویژهای دارد تا جلوی تخلفات بزرگتر را بگیرد.
سردار حسینی همچنین پیشنهاد داده است، تا نرخ تخلفی مانند رانندگی در حالت مستی، به دو میلیون تومان برسد. نرخ جریمه این تخلف هماکنون در حدود ۴۰۰ هزار تومان است، که در مقابل چنین تخلفی اصلاً بازدارنده و کافی نیست.
وی تاکید کرده که به زودی نرخ جرایم تخلفات حادثهساز ۲۰۰ الی ۳۰۰ درصد رشد خواهد کرد و امیدوار است دولت هرچه زودتر با این پیشنهاد موافقت کند.
پلیس راهور همچنین قصد دارد تا عامل انسانی را در ثبت جرایم و تخلفات کمرنگتر کند. اکنون بسیاری از تخلفات مانند سرعت غیرمجاز، عبور از چراغ قرمز، ورود غیرمجاز به محدوده طرحهای ترافیک و … با دوربینهای ویژه ثبت میشود. قطعاً دقت دوربینها بالاتر بوده و سرعت آنها نیز برای ثبت پلاک وسیله نقلیه متخلف بیشتر است. بنابراین بهتر است تا تعداد این دوربینها بیشتر شده و جایگزین نیروهای انسانی باشند. البته دوربینهای ثبت تخلف نیز گاهی اشتباه میکنند. مالکان وسایل نقلیه، باید از طریق استعلام خلافی، از جریمههای ثبت شده برای وسیله خود مطلع شوند.
برای استعلام خلافی، نیازی به مراجعه حضوری نیست و این کار نیز بدون هیچ نیروی انسانی و در سریعترین زمان ممکن انجام میشود. با مراجعه به سایت bama. ir، وارد بخش استعلام خلافی خودرو و یا استعلام خلافی موتورسیکلت شوید. در این قسمت میتوانید خلافی تجمیعی و یا جزئیات خلافی را مشاهده کنید. اگر حتی تنها پلاک خودرو را داشته باشید، میتوانید کل خلافی را به صورت تجمیعی مشاهده و پرداخت کنید. اما برای مشاهده جزئیات، کد ملی مالک وسیله و شماره موبایل وی ضروری است. بهتر است جزئیات خلافی را با دقت ملاحظه کنید.
هر جریمهای که مطمئن هستید برای وسیله شما ثبت شده را میتوانید در همین بخش پرداخت کنید. اما اگر به موردی برخوردید که جریمهای اشتباهاً برای شما ثبت شده، میتوانید به آن اعتراض کرده و موضوع را پیگیری کنید. برای اعتراض به جریمه، روش غیرحضوری تعریف نشده و باید به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کرد.