افزایش نرخ دلار سیاسی است/ بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد

دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان اینکه افزایش نرخ دلار سیاسی است، تاکید کرد: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده ارز خریداری می‌کنند.

سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفتگویی با بیان اینکه زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، اظهار کرد: درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه سبب افزایش موقتی نرخ دلار شد.

وی در این راستا افزود: البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق ادامه داد: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ زیرا این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

وی با بیان اینکه افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی درباره آینده دلار نیز اظهار کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

 دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود