جذب سرمایه بنادر در نیمه نخست ۱۴۰۳ چقدر بوده است؟
مدیرکل امور اقتصادی و مناطق سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در نیمه نخست امسال ۲۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در بنادر کشور جذب شد.
حسین یداللهی، مدیرکل امور اقتصادی و مناطق سازمان بنادر و دریانوردی در گفتگویی پیرامون قراردادهای منعقد شده سرمایه گذاری سازمان بنادر و دریانوردی با بخش خصوصی تا پایان مهرماه ۱۴۰۳، اظهار کرد: طی این مدت، سرمایه گذاری تجمیعی انجام شده، معادل ۴۹۴ هزار و ۳۵۵ میلیارد ریال بوده است.
وی در ادامه تصریح کرد: این موضوع در حالی است که سرمایه گذاری تجمیعی صورت گرفته در سال ۱۴۰۰ معادل ۱۹۲ هزار و ۱۴۲ میلیارد ریال، در سال ۱۴۰۱ معادل ۲۱۸ هزار و ۶۰۶ میلیارد ریال و در سال گذشته معادل ۲۴۵ هزار و ۳۱۲ میلیارد ریال بوده است.
مدیرکل امور اقتصادی و مناطق سازمان بنادر و دریانوردی گفت: پروژه هایی که برای جذب سرمایه گذاری مدنظر قرار گرفته اند متنوع هستند و از این رو ایجاد زیرساخت ها به عنوان یک رویه جدید مدنظر قرار گرفته است و در راستای توسعه اقتصاد دریامحور می توان گام های بلندی را با همکاری و سرمایه گذاری بخش خصوصی برداشت.
یداللهی با بیان اینکه جمع سرمایهگذاری جذب شده سازمان بنادر و دریانوردی با بخش غیردولتی در سالهای ۱۴۰۰ تا پایان ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ روند صعودی داشته است، افزود: براین اساس این رقم در سال ۱۴۰۰ معادل ۲۵ هزار و ۱۰۹ میلیارد ریال بود، در سال ۱۴۰۱ به ۲۶ هزار و ۴۶۴ میلیارد ریال رسید و پارسال معادل ۲۶ هزار و ۷۰۶ میلیارد ریال بود.
وی با اشاره به جمع سرمایه گذاری جذب شده تا پایان مهرماه سال جاری نیز گفت: جمع سرمایه گذاری جذب شده طی مدت مذکور، معادل 249 هزار میلیارد ریال است.
مدیرکل امور اقتصادی و مناطق سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۵۰۰ فقره قرارداد سرمایهگذاری با بخش غیردولتی منعقد شده که برخی از آنها خاتمه یافته است و هم اکنون ۳۶۴ قرارداد سرمایهگذاری بخش غیردولتی در بنادر تجاری کشور فعال بوده، یا در حال ساخت و تکمیل و یا در حال بهره برداری است، افزود: در همین راستا ظرفیتهای عملیاتی زیرساختی و روساختی بسیار مناسبی توسط بخش غیردولتی در بنادر کشور ایجاد شده است.
وی با اشاره به ظرفیت در حال ساخت در بنادر ایران نیز اظهار کرد: ظرفیت در حال ساخت در بنادر ایران شامل انبار سرپوشیده به ظرفیت ۱۵۳ هزار و ۵۰۰ تن، سیلوی غلات به ظرفیت یک میلیون و ۸۴ هزار و ۷۰۰ تن، مخازن نفتی به ظرفیت یک میلیون و ۳۴۵ هزار تن و روغن خوراکی به ظرفیت ۴۰ هزار تن است.
مدیرکل امور اقتصادی و مناطق سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: با توجه به تغییر رویکرد سازمان در جذب سرمایه گذاری بخش غیردولتی در بنادر و تبیین منشور مربوطه و همچنین حرکت به سمت بنادر نسل بالاتر ، عملکرد نزدیک به سه دهه اخیر در این زمینه موجب حضور و انجام پروژه های سرمایه گذاری ۶۰ درصد به ۴۰ درصد به ترتیب از سوی بخش دولتی و همچنین بخش غیردولتی در بنادر شده است.