ایران در تولید کدام میوه‌ها خودکفا نیست؟

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به صادرات ۳ میلیارد دلاری محصولات باغی به ۱۰۰ کشور، گفت: در تولید همه میوه‌ها به جز چهار میوه گرمسیری موز، آناناس، نارگیل و انبه خودکفا هستیم.

محمدمهدی برومندی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در کشور با وجود حدود سه میلیون هکتار باغات نزدیک به ۲۶ میلیون تن انواع محصولات باغبانی را تولید می‌کنیم که ۲۸ هزار هکتار سطح گلخانه‌ها و حدود ۲۹۰ هزار هکتار از اراضی کشور تحت کشت گیاهان دارویی را شامل می شود اظهار کرد: براین اساس در تولید همه میوه‌ها به جز چهار میوه گرمسیری موز، آناناس، نارگیل و انبه خودکفا هستیم.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: توجه به این نکته ضروری است که در این چهار میوه تولید داریم اما پاسخگوی نیاز داخلی نیست و از این رو باید واردات صورت بگیرد.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر به دلیل این که در سایر میوه‌ها و محصولات تولید مازاد بر مصرف داریم، محصولات تولیدی در سبد صادرات کشور قرار می‌گیرد.

برومندی در ادامه با اشاره به درآمد ارزی از حوزه صادرات محصولات باغبانی کشور گفت: حدود ۴۷ درصد ارزش صادرات محصولات کشاورزی کشور متعلق به حوزه باغبانی است، به این معنا که از حدود ۶ میلیارد دلار درآمد ارزی بخش کشاورزی ۲.۹ تا سه میلیارد دلار متعلق به محصولات باغبانی است که صادر می‌شود.

وی اظهار کرد: علاوه بر تامین نیاز ۸۵ میلیون نفر جمعیت به علاوه چند میلیون مهاجر که در کشور زندگی می‌کنند، سالانه حدود ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن تا سه میلیون تن انواع محصولات باغبانی را به بیش از ۱۰۰ کشور دنیا صادر می‌کنیم.

برومندی در ادامه با بیان اینکه ایران جزو کشورهایی محسوب می شود که کمترین سموم و کودهای شیمیایی را در دنیا استفاده می‌کند، افزود: براین اساس متوسط مصرف سم در هر هکتار در دنیا بیش از ۲.۵ کیلو یا ۲.۵ لیتر در هر هکتار هست که ما کمتر از یک لیتر مصرف می‌کنیم، در مصرف کود نیز جزو آخرین کشورها هستیم حتی دچار کم‌مصرفی هم هستیم. سوریه، مراکش و ایران جزو کشورهایی هستند که کمترین مصرف کود شیمیایی را دارند پس اطمینان می‌دهم که محصولات باغی کشور سالم است.

وی گفت: در استان‌های شمالی از جمله مازندران که قطب تولید مرکبات کشور است سالانه سه میلیون تن محصولات مرکبات اعم از پرتقال، نارنگی و کیوی تولید می‌شود، در کیوی رتبه چهارم دنیا هستیم، اما با آفت مگس میوه مدیترانه در خطه شمال کشور مواجهیم که برخی سال‌ها خسارات جبران‌ناپذیری را به بخش کشاورزی و بخصوص حوزه باغبانی کشور وارد می‌کند.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه امسال با برگزاری جلسات ماهانه با جهاد کشاورزی استان مازندران در این خصوص، امسال کمترین آسیب را در حوزه مگس مدیترانه‌ای داریم، گفت: ما با یک آفت بسیار خطرناک دیگری هم در جنوب کشور مواجهیم، در ۱۴ استان کشور خرما تولید می‌شود، سوسک سرخرطومی حنایی که از سال ۱۳۶۹ وارد کشور شده، یکی از مشکلات جدی در تولید خرمای کشور است این سوسک بسیار خطرناک است و درختان زیر پانزده سال را هدف قرار می‌دهد. پ

وی تصریح کرد: از این رو بمنظور مقابله با این سوسک، ستاد ملی تشکیل دادیم و از ظرفیت نهادهای اجرایی هم کمک گرفتیم و مقابله بسیار خوبی شده است.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وضعیت تولید نهال نیز تصریح کرد: خصوصی‌ترین بخش اقتصادی در ایران حوزه کشاورزی است که سرمایه‌های مردم است و مردم نیز در توسعه آن مشارکت دارند.

 

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود