تأثیر طرح کالابرگ الکترونیک در کنترل تورم چقدر است؟

مدیرکل دفتر اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون و کار گفت: اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در اسفند 1403 حدود 2درصد در کنترل تورم تاثیر داشته است.
احد رستمی، مدیرکل دفتر اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون و کار در گفتگویی پیرامون طرح کالابرگ الکترونیک اظهار کرد: کل اعتبار خانوارها به حساب سرپرست خانوار شارژ میشود و از این رو نیازی به پرداخت از جیب خانوار نیست.
ویگفت: براین اساس بهازای هر فرد در دهکهای اول تا سوم 500 هزار تومان و دهکهای چهارم تا هفتم 350 هزار تومان در اعتبار سرپرست خانوار شارژ شده است که میتوانند با مراجعه به فروشگاه اقدام به خرید کنند و نیازی به پرداخت از جیب آنها نیست، یعنی بحث تشویق به خرید انجام نشده است.
رستمی ادامه داد: حدود 12 هزار فروشگاه زنجیرهای و 230 هزار فروشگاه خرد در کل استانهای کشور و در سطح روستاها در این طرح وارد شدهاند و خانوارها میتوانند با مراجعه به فروشگاهها کالای خود را خریداری کنند.
وی افزود: 11 قلم کالای اساسی شامل برنج، گوشت سفید و قرمز و 3 قلم گروه لبنیات شامل شیر، پنیر و ماست و تخممرغ و 5 قلم شامل روغن مایع، ماکارونی، برنج و قند و شکر است.
مدیرکل دفتر اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون و کار اظهار کرد: براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس و طبق دادههایی که از روی بودجه خانوار مرکز آمار محاسبه شده بود اینطور تخمین زده شد که کالابرگ الکترونیک حدود 8درصد سبب بهبود تغذیه مردم شده است.
وی ادامه داد: طبق آمار ارائه شده از سوی وزیر جهاد و کشاورزی، اجرای این طرح در اسفند حدود 2درصد در کنترل تورم اثر داشته است.
رستمی گفت: میانگین تورم ماهانه تورم حدود 3درصد است و از این رو در صورتی که حوزه اقلام غذایی بتواند تا حدود 2درصد تورم را کنترل کند، نتیجه قابلتوجهی است و این تجربه را میتوانیم روی سایر کالاها استفاده کنیم.