صعودی شدن بازارهای سهام آسیا درپی اظهارات ترامپ/ دل بازارها قرص شد

پس از اینکه رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد هیچ برنامهای برای اخراج رئیس فدرال رزرو ندارد و به تعرفههای پایینتر برای چین اشاره کرد، بازارهای سهام آسیا، در معاملات روز چهارشنبه، صعودی شدند.
دلار پس از آنکه ترامپ از تهدیدهایش برای اخراج جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، عقبنشینی کرد، شاهد رشد چشمگیری بود.
در واقع می توان گفت حملات لفظی ترامپ علیه پاول طی روزهای اخیر، اعتماد به داراییهای آمریکا را به شدت متزلزل کرده بود، اما این رشد در ادامه معاملات، ضعیف شد.
ترامپ بر این موضوع تاکید کرده است که قصد دارد با چین توافقی داشته باشد که تحت آن، تعرفهها نزدیک ۱۴۵ درصد نباشد و در صورتی که پکن وارد مذاکره نشود، او شرایط قرارداد را تعیین خواهد کرد.
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، نیز اعلام کرده است که معتقد است تنشها در تجارت آمریکا و چین کاسته خواهد شد، اما مذاکرات با پکن هنوز آغاز نشده است.
در پی واکنش مثبت سرمایهگذاران به این اظهارات شاخص نیکی ژاپن، ۱.۷ درصد و شاخص کسپی کره جنوبی، ۱.۴ درصد صعود کردند. شاخص اماسسیآی بازارهای آسیا اقیانوسیه بجز ژاپن، ۱.۹ درصد جهش یافت.
شب گذشته وال استریت به روند بهبود ادامه داد و معاملات اس اند پی ۵۰۰، به میزان ۱.۴ درصد و معاملات نزدک، ۱.۷ درصد صعود کرد. نتایج مالی مثبت هم به بهبود احساسات سرمایهگذاران کمک کرد. هر چند نتایج مالی شرکت تسلا، ضعیفتر از حد مطلوب بود، اما سهام این شرکت پس از آغاز معاملات رسمی، پنج درصد بهبود یافت.
بخشی از این بهبود تحت تاثیر اظهارات ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا بود که به تحلیلگران گفت: فعالیت در وزارت کارآمدی را از ماه آینده، به میزان چشمگیری کاهش خواهد داد تا بیشتر به شرکتهایش متمرکز شود.
دلار آمریکا توانست، بخش اندکی از افت شدید اخیرش را جبران کند و ۰.۲ درصد در برابر ین ژاپن افزایش یافت و به ۱۴۱.۷۷ ین رسید. دلار ۰.۴ درصد در برابر فرانک سوئیس افزایش یافت و به ۰.۸۲۱۸ فرانک رسید. همچنین در برابر یورو، ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۱.۱۳۹۹ یورو رسید.
برایناساس در پی کاهش تهدید اخراج رئیس فدرال رزرو برای ثبات پولی و مالی آمریکا، اوراق خزانه بلندمدت صعود کردند.
سرمایهگذاران نگران بودند که فشار کاخ سفید برای کاهش نرخ بهره، درست مانند تعرفههای ترامپ که قیمتها را افزایش داده است، باعث تحریک رشد تورم شود.
بازده اوراق خزانه ۳۰ ساله، هشت واحد کاهش یافت و به ۴.۷۹۵ درصد رسید و بازده اوراق دو ساله، یک واحد افزایش یافت و به ۳.۸۲۰ درصد رسید.
بهبود ریسک پذیری نیز سبب شده است تا قیمت نفت بخشی از ریزش سنگین اخیرش را جبران کند.
بهای نفت برنت در معاملات روز چهارشنبه، ۶۰ سنت افزایش یافت و به ۶۸ دلار و چهار سنت در هر بشکه رسید. بهای نفت آمریکا با ۶۰ سنت افزایش، به ۶۴ دلار و ۲۷ سنت در هر بشکه رسید.
طبق گزارش رویترز، قیمت اونس طلا که روز گذشته تا مرز ۳۵۰۰ دلار پیش رفته بود، در پی سودگیری معاملهگران، ۱.۲ درصد ریزش کرد و به ۳۳۴۰ دلار رسید.