بدمصرفی سموم؛ معضل بخش کشاورزی

مدیرکل دفتر آفت کش‌های سازمان حفظ گفت: برخی کشاورزان در شیوه استفاده از آفت‌کش‌ها فرمول را رعایت نکرده و مصرف درست ندارند.

حمید یدایی، مدیرکل دفتر آفت کش‌های سازمان حفظ در گفتگویی با رد این موضوع که بیشترین مشکلات موجود در محصولات کشاورزی مربوط به سموم پرخطر است، اظهار کرد: معضل اصلی حوزه تولید محصولات کشاورزی کشور، بدمصرفی است.

وی ادامه داد: متأسفانه برخی کشاورزان در شیوه استفاده از آفت‌کش‌ها فرمول را رعایت نکرده و مصرف درست ندارند.

یدایی با بیان اینکه ما برای هر زراعت و آفت‌هایی که مختص آن زراعت است دستورالعمل داریم که برای این آفت و کنترل آن از فلان سموم استفاده شود، اظهار کرد: بعضی از کشاورزان بدون رعایت دستورالعمل‌ها از سمومی که شاید مثلاً توصیه دوستشان یا افراد غیرمتخصص است، سراغ این سموم با شیوه‌هایی که آنها تجویز می‌کنند، رفته تا پاسخ بگیرند.

وی تصریح کرد: این توصیه‌ها به هیچ عنوان مورد قبول و توصیه همکاران ما در بخش پیش‌آگاهی سازمان حفظ نباتات که دستورالعمل‌های لازم را صادر می‌کنند، نیست.

مدیرکل دفتر آفت کش‌های سازمان حفظ نباتات درباره وجود این نوع آفت‌کش‌ها در بازار، اظهار کرد: تمام سمومی که برای کشاورزی است باید در دسترس باشد اما وقتی که دستورالعمل رعایت نمی‌شود این مشکل متوجه کسی است که آن را مورد استفاده غیراصولی قرار می‌دهد.

وی گفت: معضل دیگر ما در بخش مصرف آفت‌کش‌ها در محصولات کشاورزی به پروتکل‌ها برمی‌گردد.

یدایی تصریح کرد: معمولاً در کشورهای دیگر هنگامی که محصول تولید شده قرار است به بازار عرضه شود آزمایش می‌شوند، در صورتی که برای تولید محصولات سموم خارج از دستورالعمل‌ها مصرف شده باشد به هیچ عنوان این کالاها وارد بازار نمی‌شود.

وی درباره این موضوع که آیا برگشت محصولات کشاورزی از برخی کشورها مانند روسیه به این موضوع بر می‌گشت، گفت: مشکلی که برای فلفل دلمه‌ای صادر شده به روسیه رخ داد به این مسئله بر می‌گشت که ما سموم مربوط به خودمان را داشتیم و روسیه آفت‌کش‌های مربوط به خودش. پس از این ماجرا روسیه پروتکل‌های خودش را برای ایران فرستاد که من می‌خواهم در تولیدات محصولات در نظر گرفته شده برای بازار روسیه از این آفت‌کش‌ها استفاده شود. در نتیجه محصولات ما مشکلی نداشت و در اروپا هم مصرف می‌شد.

مدیرکل دفتر آفت کش‌های سازمان حفظ نباتات ادامه داد: هر کشوری برای خرید و واردات محصولات غذایی از کشورهای دیگر، می‌تواند پروتکل‌های خاص خودش را تعیین کند.

 

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود