چگونه گوشی سرقتی را پیدا کنیم؟

شاید برای شما یا یکی از آشنایانتان پیش آمده که گوشی خود را در جایی گم کرده و یا تلفن همراهتان به سرقت رفته باشد؛ با توجه به هزینه‌هایی که امروزه برای خرید گوشی‌های هوشمند صرف می‌شود، لازم است راهکاری وجود داشته باشد که بتوان برای یافتن گوشی اقداماتی را انجام داد.

با افزایش چند برابری قیمت گوشی‌ها در بازار، خریدن دوباره گوشی آن هم در شرایطی که گم شده یا به سرقت رفته باشد، هزینه‌های بالایی برای کاربران دارد؛ بنابراین وجود برخی امکانات از سوی اپراتورها و گوشی‌ها می‌تواند در ردیابی گوشی گم شده یا سرقتی کمک کند.

در حالی که گوشی‌های دست‌دوم در بازار رایج است، با اجرای رجیستری و لزوم ثبت شماره در تلفن همراه، در صورتی که فردی بخواهد گوشی خود را بفروشد یا به دیگری منتقل کند، باید حتما فرآیند انتقال مالکیت را انجام دهد؛ بنابراین اگرچه بحث سرقت و ردیابی گوشی‌های سرقتی از اهداف اصلی طرح رجیستری نبوده است، اما این پروژه می‌تواند به ردیابی گوشی‌های به سرقت‌رفته کمک کند.

مشترکان اپراتور اول برای ردیابی گوشی مفقودشده یا به سرقت‌رفته خود می‌توانند شماره سریال گوشی مندرج روی جعبه گوشی را از طریق خطوط دائمی همراه اول، ارسال و سرویس ردیابی گوشی را فعال کنند.

سرویس ردیابی گوشی تا ۱۰ روز پس از دریافت شماره سریال، به جست‌وجوی‌گوشی مفقودشده می‌پردازد و در پایان در صورت موفقیت در ردیابی گوشی، نتیجه را از طریق پیامک به اطلاع مشترک می‌رساند تا مشترک سایر مراحل حقوقی را از طریق مراجع ذی‌ربط پیگیری کند. درصورت عدم موفقیت در ردیابی، مشترک می‌تواند برای ردیابی مجددگوشی خود اقدام و سرویس را مجددا فعال کند.

برای فعال‌سازی سرویس ردیابی‌گوشی، می‌توان از کد دستوری *۱۰*۲۱۴۱*سریال‌گوشی#، برای غیرفعال‌سازی این سرویس از کد *۱۰*۲۱۴۲# و برای دریافت راهنما از کد *۱۰*۲۱۴۳# استفاده کرد. فعال‌سازی این طرح برای مشترکان اپراتور اول تلفن همراه رایگان است.

مشترکان اپراتور دوم نیز هنگام مواجه شدن با مشکل گم شدن یا به سرقت رفتن گوشی، باید ابتدا سیم‌کارت خود را مسدود کنند. برای این کار لازم است با شماره ۷۰۰ یا ۷۰۳۳ (از خط اپراتور دوم تلفن همراه) یا ۰۹۳۷۷۰۰۰۰۰۰ یا ۰۹۳۷۷۰۳۳۰۰۰ (از سایر خطوط) تماس بگیرند و برای درخواست مسدود کردن سیم‌کارت اقدام کنند.

با گذشت پنج روز پس از مسدود شدن خط، کاربر کد #۶۱۰۱* را از یک خط این اپراتور شماره‌گیری می‌کند. آنگاه پیام‌هایی درباره ضوابط استفاده از سرویس، تاییدیه کسر هزینه ثبت درخواست از اعتبار موجود در این سیم‌کارت، سیم‌کارت فعال در گوشی در زمان مفقودی، مراحل و مدت زمان مسدودی سیم‌کارت برایشان ارسال می‌شود. پس از آن کافی است کاربر شماره سریال ۱۵ رقمی گوشی (درج‌شده روی جعبه گوشی) مفقودشده را وارد کند.

درخواست ردیابی از طریق این سامانه پیامکی صرفاً باید از طریق یک سیم‌کارت (به غیر از سیم‌کارت مورد درخواست ردیابی) صورت گیرد. همچنین برای ثبت درخواست ردیابی حداقل پنج روز باید از تاریخ مسدودی سیم‌کارت گذشته باشد. در صورت اقدام پیش از پنج روز، شماره موجود در گوشی مفقودی/مسروقه به عنوان سارق به مراجع قضایی اعلام می‌شود که موجب مردود شدن نتیجه ردیابی خواهد شد.  

پس از ثبت موفق شماره سریال گوشی این پیامک برای شما ارسال می‌شود: «درخواست شما ثبت شد، پاسخ ظرف ۴۸ ساعت از طریق پیامک ارسال خواهد شد.» پس از ۴۸ ساعت پیامکی حاوی نتیجه ردیابی دریافت می‌کنید. این سرویس صرفاً مثبت یا منفی بودن نتیجه ردیابی را مشخص می‌کند و ارائه اطلاعات هویتی مربوط به فرد استفاده کننده از گوشی مستلزم ارائه دستور قضایی است.

در صورت مثبت بودن پاسخ، پیامکی مبنی بر نتیجه ردیابی شامل تاریخ ردیابی برای شما ارسال می‌شود. در این صورت شما می‌توانید به مراجع قضایی مراجعه کنید و برای دریافت دستور قضایی مربوط اقدام کنید. کد پیگیری و تاریخ ردیابی باید حتما در نامه قضایی ذکر شود. حداکثر مهلت ارائه نامه مزبور به شرکت ایرانسل نیز شش ماه از تاریخ وصول پیامک است. در صورت منفی بودن پاسخ، می‌توانید حداقل پنج روز پس از دریافت پیامک اول مجدداً درخواست ردیابی خود را ثبت کنید.

از سوی دیگر گوشی‌های هوشمند هم راه‌کارهایی را برای یافتن گوشی‌های گم‌شده و به سرقت رفته در نظر گرفته‌اند. اگر گوشی شما گم شده یا به سرقت رفته باشد، دو راه‌حل کلی برای یافتن مکان فعلی آن وجود دارد که البته هر کدام از این روش‌ها مستلزم این است که قبلا چنین مواردی را پیش‌بینی کرده باشید. به طور کلی یافتن مکان گوشی با استفاده از اینترنت و GPS میسر است.

یکی از این روش‌های دیگر استفاده از اکانت گوگل است؛ برای اینکه بعدا بتوانید از قابلیت Android Device Manager که یکی از قابلیت‌های کاربردی گوگل است، استفاده کنید، حتما باید یک‌بار از گوشی اندرویدی خود وارد اکانت جی‌میل خود شوید؛ در صورتی که گوشی شما گم شده باشد، می‌توانید با وارد کردن اطلاعات اکانت خود، مکان فعلی گوشی خود را شناسایی کنید.

گزینه دیگر «Lock» است که با استفاده از این قابلیت می‌توانید در صورت گم شدن گوشی، گوشی خود را قفل کرده و حتی برای آن پسورد بگذارید. همچنین گزینه Erase برای مواردی است که گوشی شما گم شده و می‌توانید با استفاده از این گزینه، اطلاعات حساسی که در گوشی دارید را پاک کنید. البته در صورتی می‌توانید از این قابلیت استفاده کنید که گوشی‌تان به اینترنت متصل باشد. دارندگان گوشی‌های آیفون نیز می‌توانند از قابلیت «Find My iPhone» برای پیدا کردن دستگاه خود استفاده کنند و اقدامات دیگری نیز برای در امنیت نگه داشتن اطلاعات خود انجام دهند.

در کنار موارد گفته شده، ساده‌ترین راه این است که با موبایل خود تماس بگیرید. اگر گوشی شما گم شده باشد، تماس گرفتن با آن می‌تواند باعث شود تا کسی در نزدیکی موبایل، آن را پیدا کرده و به دستتان برساند. سامانه پیامکی اپراتورها، به کاربران کمک می‌کند تا موبایل گم شده یا دزدیده شده خود را ردیابی کنند.

همچنین توصیه می‌شود اگرگوشی شما دزدیده یا گم شد، شناسه IMEI آن را در همیاب ۲۴ ثبت کنید زیرا همیاب ۲۴ یک سامانه کشوری برای ردیابی گوشی‌های دزدیده شده است. این کار باعث می‌شود تا اطلاعات موبایل شما به کلانتری‌ها، بازرسی‌های مرزی، اصناف و اپراتورهای مخابراتی در سراسر کشور فرستاده شود و در صورت پیدا شدن آن، به شما اطلاع داده شود.

البته نکته مهم این است تمامی این اقدامات درصورتی می‌تواند سودمند باشد که گوشی از زمانی که گم شده یا به سرقت رفته، تا زمانی که شما می‌خواهید آن را ردیابی کنید خاموش نشده باشد، زیرا در آن صورت تا زمانی که گوشی بار دیگر روشن شود، امکان ردیابی آن وجود ندارد.

نام :*
پست الکترونیک :
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود

لیست قیمت رمزارزها به زودی راه اندازی می شود