معرفی ارز دیجیتال بیت تورنت (BTT)
رمز ارز بیت تورنت با نماد BTT درد واقع نوعی توکن دیجیتال مبتنی بر بلاک چین محسوب می شود که توان عملیاتی بسیاری از محبوب ترین برنامه های غیر متمرکز (DApps) را تأمین می کند.
در واقع BitTorrent خود نوعی پروتکل غیرمتمرکز به اشتراک گذاری فایل است که در سال 2001 توسط برام کوهن توسعه یافته است.
برخی از اپلیکیشن های غیر متمرکز بر پایه BTT عبارتند از BitTorrent Speed، BitTorrent File System و DLive.
معرفی توکن BTT
ارز دیجیتال بیت تورنت (BTT) در فوریه ۲۰۱۹ میلادی بر روی بلاک چین ترون راهاندازی شد.
توکن BTT استاندارد توکن TRC-۱۰ را داراست که مخصوص بلاک چین ترون محسوب می شود، البته در سال ۲۰۲۱ این توکن برای دسترسی به سرعت و قابلیتهای بیشتر به استاندارد TRC-20 انتقال داده شد و با توجه به این موضوع توکن جدید با نماد BTT ادامه داد، اما توکن قبلی با نماد BTTold نمایش داده میشود.
ارز دیجیتال BitTorrent در دو برنامه غیرمتمرکز (DApp) در شبکه بیت تورنت استفاده میشود و با توجه به این امر کاربران و شرکتکنندگان در «بیت تورنت اسپید» و «بیت تورنت فایل سیستم»، توکنهای BTT را به عنوان پاداش دریافت میکنند.
تاریخچه بیت تورنت
با توجه به سرعت و کارایی BitTorrent نسبت به سایر پروتکلهای انتقال در اینترنت، در سال ۲۰۰۵ حدود ۳۵ درصد از کل ترافیک اینترنت به تورنت اختصاص یافت. رقمی که موفقیت باورنکردنی این پروژه را نسبت به سایر رقبای خود نشان میدهد. این یعنی بسیاری از مردم برای دانلود فایلهای خود از این پروتکل استفاده میکردند.
با وجود این، زمانی که سرعت اینترنت در سال ۲۰۰۸ افزایش یافت، محبوبیت و شهرت بیت تورنت به طور پیوسته و در طول زمان کمرنگ شد، به گونهای که اکنون بسیاری از مردم نمیدانند چنین پروتکلی برای دانلود فایل وجود دارد و در نتیجه، بیت تورنت برای کسب درآمد از خدمات خود با مشکل مواجه شده و سپس توسط بنیاد ترون (Tron Foundation) در سال ۲۰۱۹ خریداری شد.
گفتنی است، بنیاد ترون همان سازمانی است که بلاک چین معروف و محبوب ترون را نیز ساخته و توسعه داده است و پس از آن، مالکان جدید بیت تورنت، توکن بومی این شبکه را که با نماد اختصاری BTT مشخص میشود، از طریق فرآیند عرضه اولیه سکه (ICO) راهاندازی کردند؛ با این هدف که پروتکل بیتتورنت را توسعه داده و کاربران آن را گسترش دهند.
بیت تورنت چه مشکلی را حل میکند؟
اینترنت بر اساس معماری غیرمتمرکز ساخته شده است و هیچ مرجع مرکزی بر آن نظارت نمیکند. در سوی دیگر، سیستمهای موازی کاربران همزمان با یکدیگر کار میکنند. در دسامبر ۱۹۹۵ تعداد کاربران اینترنت ۱۶ میلیون نفر بود.
تعداد کاربران با رشد بیش از ۲۰ برابری در سال ۲۰۲۰ به ۳۶۰ میلیون نفر افزایش یافت. در حال حاضر بیش از ۴/۷ میلیارد کاربر در سراسر جهان از اینترنت استفاده میکنند. از سال گذشته، هر روز در مجموع ۹۰۰۰۰۰ کاربر جدید به کاربران روزانه اینترنت اضافه شده است.
چنین افزایش چشمگیری در تعداد کاربران میتواند سبب کاهش سرعت اینترنت و ضررهای میلیارد دلاری در درآمد جهانی شود.
بیت تورنت با تکیه بر معماری غیرمتمرکز اینترنت روشی کارآمد برای به اشتراک گذاری فایلها ارائه کرده است و این روش یکی از مقرون به صرفهترین گزینهها برای ناشرانی است که میخواهند فایلهای بزرگ خود را به اشتراک بگذارند.
کاربران نیز از مزیت این شبکه بیت تورنت بهرهمند میشود زیرا ناشران محتوا میتوانند فایلهای زیادی را با هزینه بسیار کمتری در فضای اینترنت آپلود کنند. کاهش هزینه آپلود و به اشتراکگذاری محتوا منجر به کاهش قیمت محتوا میشود. در نتیجه کاربران هزینه کمتری برای دریافت محتوا پرداخت خواهند کرد.
- بیشتر بخوانید:
- اصول آپتوس (APTOS) بر چه مبنایی است؟+ معرفی رقبای آن
- نگاهی به ارز دیجیتال زیکش (Zcash) و اهداف ساخت آن
- کاربرد و ویژگیهای ارز دیجیتال نئو
- بنیانگذاران ایپ کوین (ApeCoin) را بشناسید!
- شبکه تن (TON)؛ یک بلاک چین منحصربهفرد مختص تلگرام
- بررسی ویژگیهای ارز جی ام ایکس (GMX)
- نگاهی به ارز دیجیتال Smooth Love Potion (SLP)
- ارز دیجیتال چه تفاوت و شباهتی با ارز فیات دارد؟
- از آلت کوینها و دلیل پیدایش آن ها چه میدانید؟+ معرفی آلتکوینهای برتر بازار
- نحوه عملکرد بیمه ارزهای دیجیتال به چه صورت است؟
- نگاهی به نقشه راه اوگی اینو (Oggy Inu)
- WorldCoin و تاریخچه آن
- معرفی رمزارز ووجک (Wojak) و تاریخچه آن
- چه کسی در پشت پرده خلق بیت کوین قرار دارد؟
- صرافی بایننس کجاست و چه مزایایی دارد؟
انتهای پیام/